September ~ Blommig fredag

För mig är månaden September den där magiska tiden med knallblå himmel, klar luft, tranornas skrik när de flyttar söderut, sötsyrliga hösthallon, besök av en orädd rödhake, rönnbär i mängd och vackra gräsvippor som lyser som guld i solen. Men det är också regn, lera på gummistövlarna, första frosten som förvandlar dahliorna till en geggig massa, is på fågelbadet och en gräsmatta sprejad med glitter. Det är då jag kurar inomhus med en kopp te, tittar på sommarens trädgårdsbilder och planerar nästa års projekt.

Vill du se vad September är för andra? Då tittar du in här.

14 tankar på “September ~ Blommig fredag

 1. Så ni har också haft er första frost… Så skönt och sorgligt i ett. Men den positiva känslan överväger och den gör sig bra på foto – det gör inte alla. Skönt att kura inne och samla kraft för ny trädgårdssäsong. Fina septemberbilder du valt 🙂 Kram, Carina

  • Ja, precis så, skönt och sorgligt på en gång. Har kurat inne hela veckan, febrig och förkyld. Nu börjar det kännas lite bättre även om ständiga följeslagaren hostan inte har lämnat mig ännu. Tur jag fotade lite redan förra helgen till September-temat. Kram Kristina

 2. SÅ underbara bilder! Håller helt med dig om månaden september. Idag har vi haft ännu en vacker dag och vi, maken och jag, har jobbat hela dagen där ute. Det går framåt! Jag har kommit en bra bit i trädgårdslandet idag tycker.

  Kram

 3. Visst är det synd att en enda frostnatt ska förstöra dahliorna. Det är ju ofta så att det sedan kan vara frostfritt i många veckor innan det är dags igen. Rönn är något alldeles speciellt för mig. Jag förknippar det av någon anledning med skolstarten. Vi hade många lönnar på vägen till skolan och jag var alltid så fascinerad av dom. En annan herre jag älskar är rödhaken. Näpnare fågel får man leta efter … och han är ju så trevlig också och låter sig ofta fotograferas. Din härliga septemberkavalkad visar verkligen varför man gillar september trots att det är en höstmånad.

  Ha en fortsatt skön helg!

  Kram Anita

  • Ja, jag gillar september, måste jag erkänna. 🙂 Hoppas få ha denna rödhake kvar – förra vintern tog vår katt två… Då
   var jag inte glad! Önskar dig en fin helg också! Kram Kristina

 4. Fin känsla samt bilder av temat september: Man riktigt känner krispigheten och den klara höga luften och som ett brev på posten kommer den första förkylningen. Krya på dig!
  Kram Luna

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s