En krokus i förvandling

De här krokusarna, Crocus ‘Tricolor’, var pigga på att följa med in från lökförrådet. Det var fascinerande att följa hur blommorna slog ut, en efter en, inom loppet av en kvart. Nu får de stå i köksfönstret och pigga upp oss på morgonen med sina glada färger.

Krokus tricolor 1
Ganska enkelt att förstå varför ‘Tricolor’ heter som den gör… 🙂

Krokus tricolor 8
En efter en börjar knopparna att öppna sig i inomhusvärmen.

Krokus tricolor 3
Och en stund senare såg krokusarna ut så här! Blombladen blev så vackra i solljuset, man ser alla små ådringar på dem när de är genomlysta.

8 tankar på “En krokus i förvandling

  1. Wow! Underbart namn på en underbart vacker krokus. Måste vara härligt att komma ut i köket på morgonen och fixa frukost tillsammans med ett gäng vårliga krokusar.

    Kram Anita

  2. Åh, så fina! Jag köpte en kruka med krokusar i början av veckan. Har dem i Lugnet nu så det lär ju ta ett tag för dem att slå ut för där är inte mycket varmare än ute. Faktiskt var några av mina gula krokusar utslagna i går i rabatterna. Härligt!

    Kram

  3. Fin den där tricolor! Köpte en kruka för några år sen men tror de har försvunnit ute senare. Vackra är de i vart fall och en härlig färgklick de här dagarna. Det där klart gula bandet i botten gör den väldigt speciell.

    Kram, Carina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s