Näbbnyp i vinterkylan

Våra papegojor och parakiter bor i trädgården i en stor utevoljär. De kan gå in i fågelhuset om de vill, men oftast sitter de ute även när temperaturen går ner rejält på vintern. Inne i det frostfria fågelhuset finns mat och vatten. Och så en och annan extra jordnöt de dagar det är som kallast, så fåglarna får tillräckligt med energi. Men jordnötter är ju så gott… Och då kan det bli så här hos kungsparakiterna:

Kungsparakit 1
Ferdinand knaprar på sin jordnöt och blir snabbt klar med den. I buren bakom bor de två senegalpapegojorna, Marco och Sofia.
Kungsparakit 3
Isabella tycker också om jordnötter, men äter inte riktigt så snabbt…
Kungsparakit 4
Ferdinand gör en framstöt och försöker sno nöten från henne.
Kungsparakit 5
Isabella håller hårt om nöten och flyttar sig snabbt åt sidan!
Kungsparakit 6
Ferdinand gör ett nytt försök.
Kungsparakit 9
Men Isabella är minst lika snabb och håller hårt om sin nöt. Titta bara så fint hon håller balansen på ett ben samtidigt som hon gnager sönder ytterhöljet på jordnöten och pillar fram nötterna.

10 tankar på “Näbbnyp i vinterkylan

  1. Underbart! Jag bara sitter här och ler stort. Dom är så fantastiskt vackra och Isabella är en riktigt tuff dam, hur smart som helst att ta nöten med sin vänstra fot så att Ferdinand inte ska komma åt den. Dom ser så välmående ut, det märks verkligen att dom trivs att få vara ute men med möjlighet att kunna gå in … och ta en jordnöt då och då 😉
    Det är jättevarmt här och jag har sett att både snödroppar och påskliljor är uppe en bra bit. Lite orolig är jag för rätt vad det är slår det väl till med kyla och då går säkert azaleornas knoppar (som nu är jättestora) åt skogen. Har varit med om det förut. Eller också så fortsätter värmen … vi hoppas!
    Kram Anita

    • Det är varmt här också nu, snön är nästan helt borta (så nu blir det inga jordnötter utan bara de vanliga fröna till fåglarna). Håller också tummarna att det som knoppas får slå ut och bli fint lite längre fram.
      Kram Kristina (som klippte ihop dina bägge kommentarer)

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s