När solen lyfter trädgårdsupplevelsen

Sol, trädgård och fotografering är inte alltid de bästa vänner, själv föredrar jag lätt molniga dagar så man slipper skuggor överallt. Men ibland vill man ju faktiskt ha solen som effekt i fotot.lund pool sparris
Sent kvällsljus lyser upp vallmoknopparna i sparrislandet och får gångstenarna att skimra och locka mig vidare på min vandring genom trädgården. På andra sidan gången växer de vita koreaklockorna i Lundområdet. De syns som bäst när solen lyser upp dem på kvällen.
solrabatt gräs pool
I Solrabatten gnistrar gräsens vippor i kvällssolen. I bakgrunden ligger vattnet i poolen stilla, alla badsugna barn har gått in för dagen.

katt i skugga
Sedan finns det ju vissa som tycker att sol är bäst i lagom doser. När det blir för varmt med päls gäller det att uppsöka svalare platser. Under ett tak av gröna ormbunkar, bakom Torvrabatten, gillar vår katt att sträcka ut riktigt heta sommardagar.

Tänk, nu närmar vi oss den där första härliga vårdagen när man känner att solen verkligen värmer igen. Längtar!

Det här var min tolkning av veckans tema Solen i Blommig fredag. Vill du se andras tittar du in hos Hélena här.

44 tankar på “När solen lyfter trädgårdsupplevelsen

 1. Du fick till riktigt fina soliga bilder! Jag tycker som du att det är enklare att fotografera när det är lite molnigt. Men de bilderna har inte riktigt samma stämning som när solen skymtar fram. Underbar bild på katten – så skulle man leva sitt liv, avslappnat och bekymmerslöst!
  Ha en skön helg!

 2. Hoppas verkligen att den kommer snart. Fattar inte hur mycket regn det finns där uppe. Bara det inte kommer att regna hela sommaren
  Katten ser allt bra härlig ut där den ligger och njuter av solen
  Ha en fin dag
  Meta

 3. Jag föredrar att göra som katten i den nedersta bilden. Uppsöka skuggiga sköna platser. 😉 Fast jag älskar solen men som du säger, det är lättare att fotografera när det är lite molnigare, eller soldis, det är perfekt. För övrigt så har jag vandrat in i din härliga översta bild. Kvällsljuset är ett av de vackraste ljusen som finns. Din bild skapar längtan.

  Önskar dig en fin helg!

  Kram Anita

  • Mmm, längtade en hel del själv när jag tittade på bilderna. Men nu är vi ju på väg mot varmare och ljusare tider, så nu känns det härligt att ha det här att se fram emot.
   Önskar dig också en fin helg!
   Kram Kristina

 4. Solen gör fantastiska saker med bilder och växter. Fina solbilder! Katten vi hade älskade att lägga sig i soligaste läget, på varmaste gruset inne vid husfoten för lite extra strålningsvärme 🙂 Sen rullade hon lite på sig och kliade ryggen på gruset medan hos solade magen. De är verkligen individer.

  Ha en skön helg! Kram, Carina

  • Fniss! Vilken katt! Min gamla katt var en ”solkatt” som bara gick ut när det var soligt och varmt. Vår nuvarande ger sig ut i snöfall och hällregn, han bryr sig inte, men när det är soligt ligger han gärna i skuggan under en solstol och har det lagom varmt.
   Ha en fin helg du också!
   Kram Kristina

 5. Underbara sol!
  Jag skrev lite om samma sak när det gäller fotografering. Ibland är den svår, ivägen liksom, men ibland är den verkligen pricken över i:et.
  Ha en fin helg!
  Kram

 6. Vilken fin bild på katten där under de skyddande bladen!
  Han gör precis som jag oftast gör.. gömmer mig lite och håller mig i skuggan!

  //Veronica

 7. Solkatter ligger lågt när solen blir för stark. Min ligger i en irisplanta eller bakom bambun. Någon gång då och då går han ut i solgasset och rullar sig i kattmyntan med magen i vädret och tassarna långt utsträckta.

  • Precis, kattmyntan är lite nedlegad på sina ställen här också… Förra året upptäckte jag att katten har ett gömställe till: mitt inne i ruggen med sockblomma! Han borrade sig liksom in under bladen och syntes inte ett dugg.

 8. Nog suktar vi alla efter sol och värme nu, men snart så =)
  Vad roligt att du hakar på Vårteckensutmaningen, imorgon kickar vi igång.
  Ha en fin lördag kväll!
  Kram Annica

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s