Vårteckensspaning 6 april

Det har varit en svalare vecka. Det märks i trädgården, även om det har hänt en hel del så är det inte någon ”explosion”. Det här blommar eller är på gång hos oss (vill du se bilderna större, så klicka på en av dem så kommer de upp som ett bildspel):

kungsängsliljaKungsängsliljan blir allt mer rutig i knoppen…

6 april 14 kungsängslilja smålökar
.
..och runt fötterna står de här, ett helt hav av minilökar. Ge det några år bara så! 🙂

I dag har vi sått morötter (vita, gula, orange, röda och lila!) samt plocksallat och rucola. Nu är den första av de fyra upphöjda bäddarna i ordning för årets odlingssäsong. 🙂

Vill du se fler vårtecken klickar du på vitsippsbilden i högerkolumnen. Det finns vårteckensspanare över hela landet.

16 tankar på “Vårteckensspaning 6 april

 1. Visst är det härligt med allt som händer. Skönt att det blev lite svalare så att våren blir lite mer än ett kort fyrverkeri. Hur har det gått med dina hundtänder? Har de kommit upp?

  Kram, Carina

 2. Ja, det känns som det står stilla under gråvädersdagarna, men visst traskar våren på därute. Härliga vårtecken! Kungsängsliljan är en favorit, tänk när de där minilökarna… OJ!
  Allt gott!
  /Katarina

 3. Har ni redan sått? Jag stod idag och funderade på att köpa kogödsel till odlingslådorna men det funkar inte för mig att handla direkt efter jobbet och hungrig dessutom. Jag tänker bara ”det kan jag köpa nästa gång”. Det blev det viktigaste och det var två presenter. En buske röda vinbär blev det också, till mig.
  När jag ser vad som blommar hos dig så tänker jag att antingen ligger din trädgård mer skyddat än min eller har ni haft lite varmare väder. Det har nog kommit lite längre hos dig. Mina kungsängsliljor är inte så långt komna som dina tex.
  Det blir nog sådd i odlingslådorna under nästa vecka tror jag. Då har jag påsklov :).

  Kram

  • Japp, morötter och sallad har vi sått. Fiberduk över. I övrigt sås inget på friland än, har full upp med att så inomhus nu.
   Jag tror vår trädgård ligger lite mer skyddat, gissar att det blåser en del hos dig? En sådan här vårvecka kan det ju räcka med den skillnaden för att vissa blommor ska slå ut och andra inte.
   Jag jobbar nästan hela påskveckan, men är ledig nu på fredag, så då är det dags för nästa etapp i rivningen av boden.
   Kram Kristina

 4. Gud, så många härliga växter du har! Det har kommit ungefär lika långt hos mig som hos dig, döma av dem som ja också råkar ha. Jättehärligt!
  Kram
  Marta

  • Visst är det underbart med våren, just det här att det dyker upp ”nya” växter varje vecka. På sommaren är det ju längre sjok av blomningstid, det har sin charm det också. Gillar årstidsväxlingarna!
   Kram Kristina

 5. Så mycket som blommar hos dig. Jag hade sett fram mot ett par härliga trädgårdsdagar då det börjar bli dags att städa rabatterna men se det satte regnet och blåsten stopp för. Men mot slutet av veckan så … Jag tror nog att en hel del vårtecken döljer sig under löven hos mig också 🙂

  Kram Anita

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s