Nu är projekt trädgårdsbod igång!

Nu är gamla trädgårdsbodens saga all. I helgen revs den bit bit för bit tills det såg ut så här på uppfarten. Och om ni vill veta responsen från förbipasserande på detta, och missade Blommig fredags-bidraget om Flit förra veckan, så kan ni läsa det här.

6 april 14 trädgårdsbod rivning 6
Boden var en byggsats som vi köpte och monterade för tolv år sedan. Visserligen förstärkte vi den, isolerade och vi har bytt takpapp under åren som har gått, men det det har i flera år stått klart att den håller på att ruttna. Och mögla.

6 april 14 trädgårdsbod rivning 2
Så här såg det ut på bitar av innerväggarna. Mysigt. Eller inte. Och när C hade rivit innertaket var det ju lättare att förstå varför. Yttertaket var, under takpappen, helt uppruttet. Inte att undra på att det har läckt in varenda vinter på senare år.

6 april 14 trädgårdsbod rivning 4

 

6 april 14 trädgårdsbod rivning 1
Här ser boden hyfsat intakt ut, minus en dörr, men på andra sidan…

6 april 14 trädgårdsbod rivning 3
…är det luftigt så det förslår. Det är lilla trädäcket (och barnen favoritstolar) som är i förgrunden.

Vad väntar nu? Golvet ska bort, förstås, och så ska vi räkna över hur många fler lecablock vi behöver till grunden för boden och växthuset. Det är det som planeras till nästa helg. Vi måste gräva ur för grunden och lägga i sand (onekligen tur att vi har en sandlåda som ska avvecklas). Jorden ska sedan tillbaka till hörnet där sandlådan är nu. Det där med trädgårdsprojekt är som ett stort 15-pussel.

6 april 14 trädgårdsbod rivning 5

Jag hade först tänkt att vi skulle bygga boden klar och därefter växthuset, men det fungerar tyvärr inte. Vi måste fästa växthusets stomme i boden innan vi sätter panel på den sidan av boden för att det ska bli bra.

Ska bli spännande att se hur lång tid bygget tar. Vi har inte en aning. Men nu är vi igång!

16 tankar på “Nu är projekt trädgårdsbod igång!

 1. Måste bara få ge mig till känna och berömma din blogg och fantastiska trädgård. Hittade hit först idag och här blev jag fast. Jag har läst om och läst om och kan inte få nog av allt det fina. Det skall bli trevligt att följa fortsättningen, för här kan man verkligen hitta fantastisk inspiration.

  • Tack snälla du för de vänliga orden, vad glad jag blir att du känner dig inspirerad av att läsa här. Det var ju lite därför jag började blogga, att få dela med mig till andra av vad vi gör. Välkommen hit! 🙂
   Kristina

 2. Bättre det tar tid; blir bra och genomtänkt. Tyvärr så behöver ju även så’na saker göras om ibland… Men det ger ju utrymme för att få det ännu bättre. Blir kul att se slutresultatet så småningom.

  Kram, Carina

  • Längtar efter att ha en bod med full takhöjd överallt och en massa hyllor och praktiska lådor. Det får ta den tid det tar, huvudsaken är att vi är klara till hösten.
   Kram Kristina

 3. Vilket projekt! Men så trevligt med förråd och växthus kombinerat. Ska bli kul att följa!

  Så mycket vårfint som är på väg upp hos dig. Underbart är ordet.

  Kram,
  Maria

 4. Mycket jobb, men det kommer nog att bli hur bra som helst när det blir färdigt. Man tänker sig nästan att en bod ska hålla mer än 12 år.

  Lycka till! Jag hoppas vi får se det färdiga resultatet så småningom.
  /Anette

  • Jo, visst borde det hålla längre än så, men nu när vi bygger på riktigt blir det bättre. Kommer att visa hur projektet framskrider och definitivt hur det blir när det är klart.
   Kristina

 5. Att bygga nytt är jobbigt men samtidigt den mest tillfredställande syssla man kan ägna sig åt, tycker jag, lyckan håller i många år! T o m plantering kan blekna i jämförelse, pga nyttomomentet. Jag hejar på!
  Kram
  Marta

 6. Mycket jobb men oj så härligt när allt är klart. Det ska bli så himla roligt att följa hur bod och växthus växer fram hos dig.

  Kram Anita

  • Ja, många timmar lär det bli, men vilket lyft det kommer att bli. Från ”knöla in-förråd” till rejält med utrymme, arbetsbänk och praktisk förvaring. Och så växthuset sida vid sida. Längtar.
   Kram Kristina

 7. Sån tur att våren är extra tidig i år. Början av april och ni har redan kommit halvvägs 😉 Skämt och sido. Ni har mycket kvar, men det tråkigaste – rivandet – är ju gjort. Nu är det bara det roliga kvar!

  Kommer bli grannt 🙂

  Kram Tamara

  • Jag gillar ditt hejarop; ”nu är det bara det roliga kvar”. 🙂 Vi får hoppas på det i alla fall. Håller tummarna att bygget inte strular allt för mycket.
   Kram Kristina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s