Att se en trädgård med andra ögon

Vi har ju alla våra favoritvinklar när vi fotograferar i den egna trädgården. Just därför är det extra spännande att besöka andra som visar sin trädgård i bild och se den ur andra vinklar.

För två veckor sedan (ja, hur fort går inte tiden?!) besökte jag och dottern A i tur och ordning Carina, Maria och Marta. Vad tar jag med mig därifrån? Bland mycket annat den vackra uppvuxna lundmiljön i Carinas sluttning, en ny ”måste ha-klematis” ‘Guernsey Cream’ hos Maria och flera snygga bladkombinationer hos Marta.

Här kommer ett bildkollage från deras trädgårdar.Vill du se de små bilderna i större format, så bara klicka på någon av dem så kommer de upp som ett bildspel.

Hemma hos Carina:23 maj 14 Carinas trädgård 5

 

Hemma hos Maria:23 maj 14 Maria 8

Hemma hos Marta:24 maj 14 Marta 4

Under besöket hos mamma i Västergötland passade vi också på att besöka Alphems arboretum. Kan varmt rekommendera ett besök där om man gillar vackra gamla miljöer, träd (finns 200 olika) och goda räksmörgåsar. 🙂Alphems arboretum 6

Helgen har annars ägnats åt utplantering av växter. Den fjärde och sista odlingslådan i trädgårdslandet planterades med olika sorters kål, sockermajs och prydnadspumpa. Nu är det bara att vattna och vänta in skörden. Potatisen har redan knopp!

Nu är det inte många dagar kvar, nästa helg blir det trädgård för hela slanten när Trädgårdsamatörerna har riksmöte i Växjö. Ser fram emot besök i olika visningsträdgårdar och växtmarknad. Direkt efter väntar två veckors semester, känns så skönt!

12 tankar på “Att se en trädgård med andra ögon

 1. Det här är bloggläsning när det är som bäst. Få se in i andras trädgårdar med bildmaterial från en besökare. Du skulle blivit en bra fotojournalist.
  Ha en bra vecka!

  Glömde säga att trädgårdarna är förstås avgörande för resultatet.
  Luna

  • Det var så skönt att få komma iväg på en trädgårdsresa, behövde det inför jobbveckorna i sommar. Nu ska jag bara försöka hitta ”din” klematis också. Vill ha den mot en fond av mörkgrön avenbok där jag ser den från köksfönstret.
   Kram Kristina

 2. Åh …. helt underbara bilder från underbara trädgårdar. Tack för att du delar med dig. Jag såg just en bild på clematisen ‘Guernsey Cream’ hos Marit och drabbades också av ett ”måste-ha-begär”. Den verkar utsökt. Alphems arboretum verkar vara en plats jag skulle trivas i. Har noterat namnet.

  Kram Anita

  • Varsågod. 🙂
   Ja, den klematisen vill man ju bara ha. Den är fin på bild, men ännu mer underbar i verkligheten. Men att hitta en återförsäljare i södra Sverige verkar inte vara det lättaste, trist nog.
   Kram Kristina

 3. Vattna ja, det behövs nu. Tyckte det kom bra med regn för inte så längesedan men nu är det torrt. Behöver sätta spridaren i trädgårdslandet. Ska bara orka leta upp den först.

  Kul att se andras trädgårdar genom din lins. Mycket fint du har sett förstår jag.

  Kram

 4. Spännande… ..att kika in hos mig, och andra 🙂 Besök är spännande och utvecklande – både här och där.

  Hoppas riksmötet var bra!

  Kram, Carina

  • Riksmötet var jättebra, så glad jag åkte. Har precis kommit hem och huvudet snurrar med alla intryck och idéer. Hoppas du har haft en fin helg du också.
   Kram Kristina

 5. Så fina bilder! Visst är det inspirerande att kika in i andras trädgårdar. Det ger otroligt mycket tycker jag!

  Den där ‘Guernsey Cream’ har jag på min önskelista. Vi verkar vara många som gillar den snyggingen.

  Ha en fin dag. Kanske i poolen?

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s