Trots regn blev Tusen trädgårdar en bra dag

I söndags var det andra gången som vi öppnade vår trädgård under Tusen trädgårdar. För två år sedan sken solen, nu hängde molnen regntunga och grå över oss. En timmes småregnande får väl ändå ses som helt okej (även om jag suckade lite lätt i dag när sooolen sken stora delar av dagen). Tusen trädgårdar 2014
Allt redo för visning.

Redan klockan 9.30 var vi utomhus ifall någon besökare skulle vara tidig. Klockan 10.17 pustade jag ut, då kom första bilen som körde långsamt, vände och parkerade utanför vårt hus. Det är alltid lika underbart att träffa andra trädgårdsälskare, diskutera plantor, trädgårdsprojekt och både få och dela med sig av goda råd.

En del blev glada över att kunna ta en fika, andra över att vi hade plantförsäljning. Härligast är nog minnet av mannen som kom tillbaka någon timme senare med orden ”det blev för lite!” och så handlade han en krusbärsbuske och två hallonplantor till.

Tusen trädgårdar växtförsäljning 2014
Nej, vår katt var inte till salu… 😉 Men allt nytt är ju spännande för en katt!

Åtta timmar senare (ja, våra sista besökare kom vid 17 men det gjorde inget) pustade vi ut, premiärskördade färskpotatisen och började fixa en god middag för att fira en lyckad visningsdag.

Nästan 90 personer tog sig till oss i år, trots regn och att det var långt till nästa öppna trädgård. Jag är så glad att ni tog er tiden att hälsa på oss, jag vet från en del av er som jag pratade med att ni körde många mil. Jag väljer att inte publicera bilder på besökare här på bloggen då jag inte hade möjlighet att fråga er om lov, de bilderna behåller jag för mig själv som minne av en fin dag.

Välkomna tillbaka 2016 (och då hoppas jag några fler trädgårdar i närheten har öppet).

14 tankar på “Trots regn blev Tusen trädgårdar en bra dag

 1. Grattis till alla besökare och till att det ändå bara blev en timmes regn. Jag besökte två fantastiska och inspirerande trädgårdar. Ska försöka lägga ut lite bilder från dom senare i veckan. Synd att vi bor så långt ifrån varandra, jag hade så gärna velat besöka dig och din trädgård.

  Kram
  Anita

  • Tack! Ja, med tanke på väderleken just nu känns den där enda timmen som en vinst. Du är så välkommen hit om du någon gång får vägarna förbi, bara hör av dig.
   Kram Kristina (som ser fram emot att se bilder från trädgårdarna du besökte)

 2. Jag är så glad att det inte regnade mer. Hade det gjort det hade jag kanske fegat ur och då hade vi ju inte träffats. Jätteroligt att ses en stund och jag hoppas det blir längre redan denna sommaren. Du är så välkommen hit (eller ni).
  Hela dagen har jag pysslat med jordgubbar. Plockat dem, rensat, sköljt, frusit in, kokat sylt, gjort saft och till sist en paj. Det tar sin lilla tid att ta hand om 30 liter jordgubbar! Nästan hela tiden har små tankar och idéer snurrat runt i huvudet. Tankar på er trädgård, på mina rabatter, på lunden på fina gångar… Härliga tankar!

  Kram

  • Jag är så glad att du kom Marina, att vi äntligen fick säga hej till varandra. Maken o jag kommer så gärna till er lite längre fram i sommar, ser fram emot att få se Lugnet och allt det fina som växer i er trädgård. Kul att ha snurrat igång nya tankar, det är det bästa med att se andras trädgårdar.
   Kram tillbaka!

 3. Grattis till en lyckad dag! 🙂 Merparten var ju regnfri trots allt. Mina skåneplaner har liksom kommit av sig. Känns som det är mycket som pockar på uppmärksamhet nu. Men lite senare i sommar hoppas jag ta mig iväg. För visst är det kul att se på andras trädgårdar och att inspireras.

  Kram, Carina

 4. Så trevligt att få ”surra” trädgård med likasinnade! Det låter som att både ni och alla besökare var supernöjda. Det där med Tusen trädgårdar är allt en bra grej. Funderar starkt på att vara med om två år – då har nog mina marktäckare brett ut sig tillräckligt 😉

  Jag håller helt med dig. Rabatten du ersatte fosythiabusken med är väldigt vacker. Bra gjort!

  Tamara

  • Klart du ska vara med om två år, det är kul att träffa andra i sin egen trädgård (tycker i alla fall jag). Känner du för en trädgårdsutflykt i sommar får du höra av dig.
   Kristina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s