Sol, minusgrader och tappra blommor

En lugn och skön julhelg är slut. De två senaste dagarna har bjudit på klarblå himmel och strålande sol. Underbart!! Enda skillnaden var temperaturen, det var bara någon minusgrad i går men betydligt kallare i dag. Minus tio i natt, stackars mina små växter som hade rejält med plusgrader för bara någon dag sedan!26 dec 14 cyclamen coum
Dvärgcyklamen, Cyclamen coum, blommar sedan en dryg månad tillbaka. Plantorna har massor av knoppar, hoppas kylan inte blir så långvarig.

Gick en runda i trädgården och njöt av solen och alla vackra färger, ja, även brunt och grått kan vara vackert när solen skiner och skapar skuggor.26 dec 14 avenboksportal dagliljerabatt

 

Tog favoritrundan genom skogen också, längtar till den där veckan i maj när hela skogen är alldeles ljusgrön… Men så länge är det vackert nog med vattnet som forsar förbi och det tjocka lagret med boklöv som täcker skogens golv.25 dec 14 å vatten rundtur bokskog

Önskar en er fin helg, förhoppningsvis med ännu mer sol! 🙂

14 tankar på “Sol, minusgrader och tappra blommor

 1. Vilka härliga vinterbilder. Vilket ljus! Vinter behöver inte vara snö och rimfrost för att vara vacker. Tänk så mycket som fortfarande blommar hos dig. Den sista bilden på forsen är underbar. Även hos oss har vi fått rejält kallt. Tempen ligger runt minus 12. Det ska hålla i sig ett par dagar till men på nyårsafton spår dom milt. Det som oroar mig är barmarksfrosten för vi har bara någon cm snö och den lär inte värma växterna i rabatterna speciellt mycket.

  Ha det så bra och God fortsättning på julen!

  Kram Anita

  • Ja, så skönt det var med några dagars sol och att få fylla på kroppens batterier med ljus. Barfrosten är inte bra alls, och de få cm med snö som kom här idag lär inte göra vare sig till eller från. Bara att hålla tummarna.God fortsättning till dig också! Kram Kristina

  • Jag provade med en planta dvärgcyklamen för en handfull år sedan. Under en stor buske med tät sommargrönska. Den stortrivdes där och har sedan fått sällskap av fler plantor med åren. De är planterade på den sida av busken som får mest sol under höst-vår, men när busken spricker ut står de i skugga.
   Kram Kristina

 2. Härligt med en skön vintersol när man vandrar därute i trädgård och skog. Fint ljus och bilder – tänk så mycket man har igen av att planera för höst- och vinterfin trädgård 🙂

  God fortsättning och ett Gott Nytt 2015 till er! Kram, carina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s