30 nyanser av vitt under ett år

Vitt är veckans tema i Blommig fredag. Jag passar på att bildfrossa i allt som är vitt i trädgården! Häng med på en bildkavalkad genom året, från vintern till våren.

Vill du veta namnet på någon av blommorna, bara för muspekaren över bilden så ska namnet komma upp. Och vill du se någon bild i större format så är det bara att klicka på den.

Just nu blommar den vita julrosen i trädgården.27 okt 14 julros

Under hösten och sensommaren:

Under sommaren:

Under försommaren:

Under senvåren:

Under tidig vår:

…och nu dröjer det inte länge innan vi kan välkomna snödropparna, vårens allra första budbärare! 🙂vårtecken 12 feb snödroppe

Vill ni se fler vita inlägg så tittar ni som vanligt in hos Hélena genom att klicka här. Önskar er en fin helg, nu är det bara några dagar kvar tills vi redan är inne i februari och dagarna blir allt ljusare.

Om du inte läser här regelbundet och vill drömma dig bort till våren och sommaren lite mer, ta gärna en titt på min serie med trädgårdsinspiration. Du hittar inläggen som publicerats hittills genom att klicka här. Bläddrar du vidare genom inläggen i länken kommer du även till förra vinterns inspirationsserie.

66 tankar på “30 nyanser av vitt under ett år

 1. Det är verkligen något speciellt med vita blommor! Otroligt att du har så många sorter, jag har bara några få av de du visar. Superinspiration och påminnelse om vad vi har framför oss 🙂
  Kram
  Elin

  • 🙂 Och då har jag ändå inte med alla vita växter som finns här, kände att jag nog fick begränsa det lite. Jag tycker om att blanda upp de knalliga färger vi har i rabatterna – orange, rött, skärt – med vitt och silver för att dämpa lite lagom men samtidigt framhäva färgerna.
   Kram Kristina

 2. Proffsig sammanställning och uppdelning du visar på många vita växter. Tänkte lite så själv först men det tar sin lilla tid. Får tyvärr begränsa sittandet vid datorn.
  Ha en bra helg
  Luna

 3. Åååh, vilken underbar bildkavalkad! Så roligt också att du började ”bakifrån” och slutade med våren. Julrosen ‘Double Ellen’ är jättevacker. Och jag måste erkänna att jag nog inte visste att det fanns vit nunneört. Den dubbla blodörten har ju jag också (tror vi ”pratat” om den tidigare). Den är något av det vackraste som finns. Jag hoppas innerligt att den klarar årets konstiga vinter och kommer upp i vår igen. Tack för dina 30 nyanser av vitt!

  Önskar dig en fin helg!
  Kram Anita

  • Varsågod! 🙂 Double Ellen tjurade tre år efter inköp innan hon behagade blomma igen. Men det var värt väntan. Håller tummarna för vår blodört också, man vet aldrig vad som händer över vintern.
   Kram Kristina

 4. Så många fina vita blommor du har! En del kände jag igen men inte alla. Jättebra med namnen så man kan kolla för habegäret kommer som brev på posten!

 5. Oi,oi,oi for en himmelsk vakker hvit kavalkade! Valmuene traff virkelig mitt hjerte. Her fikk jeg masse inspirasjon til flere hvite sorter i hagen. Riktig god helg.

 6. All these flowers are beautiful! I don’t know yet which flowers will bloom in my garden. I also love your header – the pink in it makes the flowers look so fragile in the snow:)

 7. Åh, så vackra bilder du visar! Ljuset i dem, underbart! Ja, och här finns flera som handlar på önskelistan…
  Apropå din fråga om dammen: Ja, det är en naturlig damm. Läget är halvskugga och utan fiskar men med växter som renar, så fungerar det utan pump. Hade läget varit i full sol hade det varit annorlunda, har jag förstått från experter.
  kram
  Katarina

 8. Av någon anledning kunde jag inte se alla dina bilder…? Men dem du visade skapade iofs vårlängtan så det räcker och blir över. Precis som hos dig har jag flest vita skönheter under andra kvartalet. Sen blir det starkare färger som tar över. Mmmm… vårlängtan!
  Kram och trevlig helg!

 9. Härligt vitt i många former och nyanser! Det är en speciell ‘färg’ och det verkar som de allra flesta också har en lika speciell relation till den. Mycket vackert finns det i varje fall 🙂

  Kram, Carina

  • Tack! Jag köpte incarvillean på en trädgårdsmässa, så har du vägarna förbi den i Stockholm i vår hittar du förmodligen knölar där, hos företaget som har jättejättemycket lökar och knölar till försäljning.
   Kristina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s