När hela världen blir ljusgrön ~ om två månader är vi där

Om två månader hoppas jag att vår trädgård ser ut så här:24 april 14 plommonträd lunden 1
Lundområdet 24 april 2014.

 

Jag tycker mycket om tiden när grönt i trädgården inte bara innebär högsommarens mörkgröna nyans, utan en hel palett från blekaste grönt till olika toner av rosa.

Fyra nyanser av grönt är denna veckas tema i Blommig fredag. Vill du se vad andra skriver om så tittar du in hos Hélena genom att klicka här. Hoppas ni får en skön helg! 🙂

40 tankar på “När hela världen blir ljusgrön ~ om två månader är vi där

 1. Ja, tänk – snart är vi där! Den första grönskan är bäst tycker jag, just för att den finns i så många nyanser. Sedan blir allt en grön massa. Fina bilder!
  Ha en skön helg!

 2. Två månader. Snart är vi där. Två månader går fortare än man tror. Jag tittar på din fina bild på avenbokens nya blad och oroar mig lite för min lilla avenbokshäck jag satte för två år sedan, under en väldigt varm period. Visst tog den sig förra året men lite tanig är den allt. Greenland var en vacker tulpan. Det är snyggt med vita växter med gröna stråk. Det är nog därför jag gillar amaryllisar med grönt svalg. Grönt är verkligen skönt. Snart grönskar det i dalens famn utbrister jag … precis som i sången.

  Önskar dig en fin helg!

  Kram Anita

 3. Skirt och vackert och härligt ljusgrönt! Det är en ljuvlig tid vi går till mötes. Tydligen är västkusten redan eller väldigt nära en meteorologisk vår rekordtidigt.

  Ha en fin helg! Kram, Carina

 4. Ja, tenk… snart er de tvår igen. Men her må vi nok akseptere at Kong Vinter komme rpå besøk innimellom. Tenker det er fint å vandre i ”Lundområdet” når vårens grønne nyanser popper opp av bakken!

 5. Härliga vårbilder du visar och visst är det underbart när trädgården och naturen visar upp hela spektrumet av grönt. Brukar alltid försöka njuta av denna korta tid innan den gröna färgen mognar och blir mindre nyanserad. Som du skriver, snart är vi där……
  Ha det gott! Anna-Karin

 6. Det är på våren jag mest uppskattar allt det gröna. Från minsta lilla strå till blad. Att följa utvecklingen till det exploderar:)
  Spännande trädgård på Fyn ni besökt. Med mycket fint!
  Ha det gott!

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s