Växtglädje och vackert orangeri ~ trädgårdsinspiration nr 6

STA riksmöte växjö 2014 stass trädgård 9 bild 1Den här familjeträdgården utanför Växjö besökte jag under Trädgårdsamatörernas riksmöte i juni. Den svämmade över av växtglädje och var lagom vild och vacker. Fröplantor hade fått stå kvar och mjukade upp konturerna på gångarna.

Så här såg det ut när man kom in i trädgården via en avenboksportal. Längst bort i vänster hörn på fotot här ovan ledde en stig in till…STA riksmöte växjö 2014 stass trädgård 9 bild 2… ett litet miniwoodland, komplett med en slingrande minibäck där grodynglen simmade omkring. Den lilla bäcken övergick till en större, stensatt, bäck…STA riksmöte växjö 2014 stass trädgård 9 bild 9… och ledde vidare fram till den stora dammen på baksidan av huset.STA riksmöte växjö 2014 stass trädgård 9 bild 3

Bakom häcken skymtar ett rött hus….STA riksmöte växjö 2014 stass trädgård 9 bild 11Det var det kombinerade orangeriet/gästhuset! Jag var inte den enda som dröjde mig kvar där inne ett bra tag.STA riksmöte växjö 2014 stass trädgård 9 bild 12STA riksmöte växjö 2014 stass trädgård 9 bild 13Så här såg orangeridelen ut från sidan:STA riksmöte växjö 2014 stass trädgård 9 bild 8Klev man in till gäststugan, via dörren inne i orangeriet, såg det ut så här:STA riksmöte växjö 2014 stass trädgård 9 bild 7En murad trappa upp till ett sovloft. Om jag minns rätt var det förvaring på andra sidan ”pelaren” i mitten av rummet.STA riksmöte växjö 2014 stass trädgård 9 bild 6

Det fanns flera sittplatser utomhus, den här var en av dem.STA riksmöte växjö 2014 stass trädgård 9 bild 17Och det fanns till och med ett krypin att ”bara vara” i! Visst ser det lockande ut?STA riksmöte växjö 2014 stass trädgård 9 bild 4

Lummigt och grönt även vid de praktiska parkeringsytorna.STA riksmöte växjö 2014 stass trädgård 9 bild 5

Sista bilden får bli på en av de vackra pionerna som stod i full blom.STA riksmöte växjö 2014 stass trädgård 9 bild 15

Det här var det sista inspirationsinlägget med trädgårdar från STA:s riksmöte i Växjö juni 2014. Nästa vecka bär det av till en vacker trädgård i engelsk stil på Fyn i Danmark.

Tidigare delar i inspirationsserien hittar du genom att klicka här.

14 tankar på “Växtglädje och vackert orangeri ~ trädgårdsinspiration nr 6

 1. Åh så mysigt och ombonat, bara att titta på bilderna ger harmoni. Tänk att få vara gäst där, smyga nerför trappan en tidig sommarmorgon och gå ut i ett glashus…

 2. Alltid lika kul att se foton av andras trädgårdar och nästan ännu mer nu på vintern. Tänk vad många inspirerande trädgårdar det finns i vårt avlånga land.
  Tack för titten!
  Luna

 3. Det orangeriet blev jag såld på. Tänk att få övernatta där och bara kliva rätt ut i grönskan, gå ner mot dammen och sätta sig på bryggan. Lyssna på fåglarna, titta på humlor och bin. Jättevacker trädgård, lummig och fin. Tack för att vi fick följa med på en rundtur.

  Önskar dig en fin onsdag!

  Kram Anita

 4. Ser att det fanns mycket inspiration i den trädgården 🙂 Tittar på det lilla orangeriet hopbyggt med gäststugan en genial idé. Verkar på det hela vara en mycket lummig miljö.

  Kram, Carina

 5. Hejsan!

  Jag undrar om du minns var i Växjö (vilket område) den här ljuvliga trädgården fanns? Eller i allra bästa fall vem som äger den?

  Mvh Emelie

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s