Pratstund, rostiga myror och magnolia ~ trädgårdsmässa i Malmö

I morgon, söndag, är det sista dagen för trädgårdsmässan i Malmö, Vår Trädgård. Största behållningen med dagens besök var definitivt bloggträffen med Elin, Katarina och Anette. Tack för pratstunden! 🙂

Klicka på någon av bilderna ovan så kommer ett bildspel med fotona i fullformat upp!

I övrigt var mässan sig lik, på gott och ont. Det är tredje året som jag och dottern A åker dit och nu börjar jag faktiskt bli mäss-mätt. Det kan i och för sig ha att göra med att våren är tidig i år och min längtan efter blommande vårblommor redan är stillad hemma i vår egen trädgård. I år saknades också två av mina favoritutställare, fröfirman Impecta och Ulriksdals trädgård.

Men visst blev det en del inköp ändå. Bland annat ännu en keramikfågel från Rep & Lera till samlingen i trädgården…keramikfågel blåmes

… ett svamphus där det om ett tag ska växa ostronskivling. (Och därefter är tanken att jag ska använda mycelet till att odla fler svampar i vår trädgård.)
svamphus ostronskivling

… och en rejäl bunt fröer från Nelsons. Bland annat köpte jag fyra olika sorters basilika, bladamarant, trädgårdsportlak, spenat, majs, squash och en vacker gröngödsling med honungsfacelia, blodklöver och bovete.
fröinköp

Delar det här inlägget hos Vivi. I morgon lovar väderprognosen +13 grader och sol. Det kallar jag helgglädje! 🙂

10 tankar på “Pratstund, rostiga myror och magnolia ~ trädgårdsmässa i Malmö

 1. Hei
  Det er så gøy og spennende med hagemesse. Jeg gleder meg til hagemessen her i Norge, som er i april. Fint å hente inspirasjon fra disse messene.
  Tusen takk for at du igjen ville være med å dele din helgeglede.

  Klem Vivi

 2. Kristina, det var verkligen roligt att träffas igår, en härlig pratstund… som gav mersmak =o))
  Jag tog sedan en runda på mässan och visst är det så att den är sig lik ”på gott och ont”, som du skriver. Missade den lilla fågeln, som gärna hade fått följa med mig hem. Jättefin.
  kram
  Katarina

 3. Tack för igår! Mycket trevligt att träffas och vad tiden flög iväg. Imponerad av att du hann göra inlägg samma dag också. Hur har du tänkt göra med mycelet i trädgården sen?
  Idag är det trädgård för hela slanten som gäller. Bäddar förberedda och bonbönorna nerpetade.
  Kram Anette

  • Mannen jag köpte mycelet av berättade att jag kan skörda en omgång svamp i boxen först och sedan använda ströet till att smitta en trädstam. Lovar berätta mer när jag fixar med det. 🙂
   Kram Kristina

 4. Härligt att å åka iväg och bli inspirerad! Jätte fina bilder!!
  Gillade de rostiga myrorna. Fina fröfynd att se fram emot.
  Ha det gott!

 5. Tack själv Kristina, det var verkligen kul att ses! Som vanligt ser mässan mer spännande ut genom andra ögon (dina bilder), men jag håller med dig om att man sett det mesta förut. När man som jag bor i Malmö och kan cykla dit är det ju inte så mycket besvär, men annars hade jag nog inte återvänt, tyvärr. Tacka vet jag Malmö Garden Show, mycket mer intressant!
  Kram
  Elin

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s