Vårteckensspaning 22 mars

Det har varit kallt, kommit snöblandat regn och blåst sedan i fredags, men jag har stått i mitt trädgårdsrum och sått blomster- och grönsaksfrön och njutit av mina blommande vårblommor.

Så här såg det ut innan jag röjde av och plockade fram sågrejorna.

trädgårdsrum trädgårdsbod frösådd mars 15
Nu är även jag igång med frösådderna. Saknar man extrabelysning lönar det sig inte att starta för tidigt. Jag har sått olika sorters basilika, zinnior och slöjsilja bland annat.

I dag kom solen fram en liten stund, så även om det var kallt passade jag på att ta en fotorunda i trädgården. Solen försvann snabbt, men så här långt har våren kommit hos oss i zon 1 den 22 mars. (För markören över bilden så ser du namnet, och vill du se bilden i stort format, bara klicka på den.)

Rosorna har långa vackra skott och nya vårblommor, som lungört och doftvioler, har slagit ut. Avenbokslöven darrar i vinden, snart släpper de och nya gröna skott kommer fram.

22 mars 15 praktmagnolia knopp
Praktmagnolians knoppar är duniga och en del har börjat spricka upp lite, lite.

22 mars 15 praktmagnolia
Och kommer inga fler kalla bakslag lär det bli en fantastisk blomning i år, se bara på mängden knoppar! Längtar redan.

8 tankar på “Vårteckensspaning 22 mars

 1. Vilken härlig vårpoesi. Tänk att lungörten redan blommar hos dig. Och daggtöreln, vilken majestätisk fanbärare för våren! Log igenkännande när jag såg bild nummer två från ditt trädgårdsrum. Kändes väldigt bekant 🙂 Så ser det nog ut hos många just nu. Mitt stora problem är just nu platsbristen. De senaste dagarnas vinterväder har gjort att jag inte kan ställa ut mina sådder i uterummet. Så slöjsiljan, ekorrkorn och annat som väntar på att få sås får vänta ett tag till. Men allt verkar gro så fort så att vänta ett tag till borde inte vara några problem.

  Önskar dig en fin måndag!

  Kram Anita

  • Mina första frösådder har redan grott, både zinnior och basilika var snabba. De får flytta ut i lekstugan med västerfönster och frost vakt tills växthuset är klart och det blir varmare. Även om vi inte fick snö så är det ruggigt här också.
   Kram Kristina

 2. Vilken Magnolia!!! Jag håller tummarna för att vädergudarna ska vara snälla så du får njuta av massor med blommor så småningom! Lycka till med sådderna!
  Kram Nora

  • Tack Nora! Jag läser hos dig också ska du veta, även om jag inte kan kommentera längre. Ja, vi håller tummarna för att det snart kommer varma vårvindar igen.
   Kram Kristina

 3. Så härligt det låter med ett trädgårdsrum – och ljust och fint har du där också!
  Ja, våren har inte kommit så långt hos mig som bor i zon 3 men hos dig ser den ju hur lovande ut som helst och jag ser framemot Magnoliablomningen.
  Kram Cathrine

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s