Ranunkler ~ ett februarimåste för mig

När det bara anas vår utomhus och längtan efter färg och vårblommor är som störst köper jag ranunkler. Har man tur håller de två veckor i vas. När solen tittar fram och ger dem djup och skimmer är de bara så vackra.

feb 16 vårbukett ranunkel 3

 

feb 16 vårbukett ranunkel 5
Ljusrosa och mörkrosa ranunkler har fått sällskap av myrtentörel från trädgården. I en vas utan vatten står några fjädrar som matchar. Gammaldags pressglasvaser är något jag alltid spanar efter, här är de samlade på en glasbricka för att undvika vattenskador på skänken.

Önskar en fortsatt trevlig helg!

 

18 tankar på “Ranunkler ~ ett februarimåste för mig

 1. Jaa, ranunkler måste jag ju köpa snart, får bli ett break i tulpanfrossan någon vecka! 😉 Vilken pärla till trädgård du visar i ett tidigare inlägg, härligt!

  Trevlig lördag!
  Gunilla

 2. Jag håller helt med! Ranunkler är något speciellt så här års. Tror inte jag sett just den rosa färgen förut. Snygga vaser också. Hm, måste nog ta mig en tur till stan i nästa vecka. En bukett ranunkler på köksbordet skulle inte vara fel. Tack för att du påminde mig 🙂

  Ha en fin kväll!

  Kram Anita

 3. Jamen såklart man ska ha ranunkler så här års. De är så underbara i sin form tycker jag.
  Tulpaner i all ära men, törs knappt nämna det, jag börjar faktiskt ledsna på dem!

  Ha nu en bra vecka!

  //Veronica

 4. Jag älskar också ranunkler men tycker de är svåra ute i trädgården och i kruka. Dock står de sig länge i vas har jag märkt och det är tur för mig 😉 Tack för tipset om tulpanerna som letar sig upp och klarar sig några år i väntan på ljus! Då behöver jag inte leta alldeles febrilt efter dem i vår även om jag blir glad om jag hittar dem. Kram Katarina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s