En vissen tulpan är också en vacker tulpan

17 feb 16 vissen tulpan 2

Det finns blommor som åldras vackert. Tulpaner hör till dem. Den här buketten är en vecka gammal och precis på gränsen att fullkomligt falla samman. Men innan dess hann jag fotografera de rosa tulpanerna som hade mörknat till djupt rosarött på ålderns höst.

17 feb 16 vissen tulpan 517 feb 16 vissen tulpan 6 17 feb 16 vissen tulpan 3 17 feb 16 vissen tulpan 8

Det här var mitt bidrag till Blommig Fredags tema Min favoritfärg. Att jag har en förkärlek för kulörer i rosaröttlila kan inte ha undgått någon som följer den här bloggen någorlunda regelbundet. Titta som vanligt in till Hélena för att se andras tolkningar.17 feb 16 vissen tulpan 7

Fin helg till er! Själv ska jag spana efter vårblommor och se vad som har slagit ut i trädgården de sista dagarna.

28 tankar på “En vissen tulpan är också en vacker tulpan

 1. Fantastiskt vackra bilder av tulpaner i förfall. Lustigt nog har jag också tolkat temat lite däråt, för nyanser i rosa rött lila är mina favoriter.
  Ha en bra helg
  Luna

 2. Oh ja, väldigt vackert. Jag brukar alltid av någon okänd anledning köpa gula tulpaner och de vissnar inte alls lika vackert. Får tänka om lite där…
  Ha en fin helg /Lotta

 3. Det är det som är så fascinerande med tulpaner. Dom är vackra i alla skeden av livet. Härliga bilder och jag gillar verkligen bilden med skuggan. Så läcker!

  Ha en fin helg!

  Kram Anita

 4. Vilka vackra bilder! Om man tänker favoritblomma så är nog tulpanen en stark kandidat hos mig. Så vackra ända från knopp till, som på dina bilder, förfall. Den riktigt djupt rosa är riktigt fin. Mina favoritfärger, som jag väldigt ofta fastnar för, är oftast, förutom grönt, blått, blålila, vitt, gult och orange. Fast egentligen gillar jag alla färger och ibland kan jag bara bli helt såld på en viss färg när jag ser den. Vet inte riktigt vad det beror på men det säger liksom ”klick”. Tycker väldigt mycket om färger överhuvudtaget och ibland ser jag nog bara färgen och inget annat, så lite färgnörd är jag nog.
  Kram Anna-Karin

  • Finns så många fina nyanser, inte minst bland tulpanerna. Jag är nog lite nördig i att jag har ganska strikta kulörscheman i vissa rabatter, gillar när det inte sticker ut för mycket utan blir ett lugn trots starka färger.
   Kram Kristina

 5. Härlig färgkombination. Sitter och tittar på mina egna tulpaner här på bordet… tyvärr har de nu passerat ålderns skönhet så pass att man inte vill se dem mera. Men tulpanen har faktiskt många vackra stadier.
  /Kitty

 6. Underbara bilder! Jag har också tänkt på att just tulpaner kan vissa mycket vackert, nya former och färger skapas, ett annat uttryck… Bladet, i all enkelhet, kan tyckas, men storslaget om vi stannar upp och verkligen ser.
  Ha en riktigt trevlig – o förhoppningsvis solig – helg!
  kram
  /Katarina

 7. Visst är tulpanens alla stadier underbara. Kanske gillar nästa stadie ännu mer. När de dessutom börjar anta eternellstadiet. Härligt färgval 🙂

  Ha en härlig helg bland vårtecknen. Kram, Carina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s