Farbror Grön till Blekinge – en odlingskväll att längta efter

Måndag den 4 april kommer han, Johannes Wätterbäck, alias ena halvan av bloggduon Farbror Grön. Ser fram emot en föreläsning kring ”odla hela året” fylld av kunskap kring ätbart, sådder och vad man kan göra med det man odlar.15 juli 15 grönsaker skörd

För den som gillar Farbror Grön är det bara att bege sig mot Blekinge och Olofströms Folkets hus som ligger HÄR. Kvällen börjar med mingel och minimässa kring odling kl 17.30 och sedan startar föreläsningen 18.30. Föreläsningen är öppen för allmänheten och gratis. De närmaste föreläsningarna för allmänheten i södra Sverige är annars i Borås, Göteborg eller Margretetorp, så ni som läser här på bloggen och bor i närheten, sprid gärna budskapet om Johannes föreläsning vidare!

Johannes och hans sambo Theres gav förra året ut den utmärkta odlingshandboken Alla fingrar gröna. Jag har rekommenderat den förr och gör det gärna igen, den är bra för både nybörjare och mer vana grönsaksodlare.

Så för er som vill få en bättre helhetssyn på er grönsaksodling – ni vet vart ni ska bege er. Det här var mitt bidrag till Blommig fredags tema En överblick.

En överblick hemma hos oss, så här ser vår grönsaksodling ut.

En riktigt Glad Påsk önskar jag er alla! Här blir det trädgårdsfixande oavsett väder, påskmat hos vänner (som inte har sitt kök nedpackat…) och så ska de sista möblerna i vårt vardagsrum och kök monteras isär/flyttas. Det är inte mycket kvar i köket nu och vi kan beskåda såväl grå gipsskivor som tre lager tapeter i varierande färger. En del av de gamla köksskåpen sätts upp i garaget där de bland annat kommer att hysa trädgårdssaker som krukor, solcellslampor och redskap. Gillar återbruk! 🙂påsktupp
Glad Påsk önskar jag och min ”punkiga” keramiktupp.

12 tankar på “Farbror Grön till Blekinge – en odlingskväll att längta efter

 1. Tack för tipset, men ser att jag missade farbror Grön i Borås igår.
  Skåp kan man aldrig få för mycket av. Lycka till med både det ena och det andra. Ha en bra Påsk du också trots röran.
  Kram Luna

 2. Kul att ha något att se framemot. Jag har odlat Malabarspenat under vintern och den är toppen. Bäst är den gröna och den röda är finast.
  Gillar dina oldingslådor.
  ha en skön Påsk
  Annika

 3. Tack för tipset! Kanske lite långt att åka men jag ska kolla upp Göteborg. Lycka till med renoveringen och ha en riktigt härlig och Glas Påsk!

  Kram, Carina

 4. Åh! Kollar mitt schema o ser att jag är bokad på jobb i Lund den eftermiddagen… Nåväl, ska kolla upp boken, tack för tipset! Ja, och vilken härlig tupp, underbart uttryck! Fortsatt härlig påskhelg!
  kram
  Katarina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s