Blåsippor, ungersk tandrot och porslinshyacint ~ vårteckensspaning 27 mars

26 mars 16 blåsippa 3

Påskhelgen är nästan slut, en dag kvar. Påskafton bjöd på strålande vackert vårväder. Vi hälsade på vänner och solen värmde så skönt att vi hjälptes åt att bära fram utemöblerna så vi kunde fika utomhus.26 mars 16 blåsippa 2 26 mars 16 blåsippa 1

Här hemma har flera ”nya” vårblommor dykt upp. Förutom de efterlängtade blåsipporna även ungersk tandrot, lungört och porslinshyacint.
26 mars 16 ungersk tandrot 26 mars 16 rosa lungört 26 mars 16 porslinshyacint

Förra helgen såg jag de första bina, denna vecka surrade det härligt överallt från krokusklungorna.26 mars 16 lila krokus bin
Och se sådan stil hon har, humlan! 🙂

Utetiden har annars handlat om att rensa fjolårsvisset, städa växthuset och bygga ett insektsgömsle/bo av en massa pinnar som sågades till i höstas. Ska visa pinnsamlingen en annan dag, glömde bort att fota! Var ute tills det blev mörkt och njöt av koltrastens drillande i skymningen.

Vintergröna, vit lungört och ormöga. Nu finns det många fina vårblommor att spana efter i trädgården. Undrar vad som dyker upp till nästa helg? Önskar er en fin vecka!

10 tankar på “Blåsippor, ungersk tandrot och porslinshyacint ~ vårteckensspaning 27 mars

 1. Härliga vårtecken hos dig!
  Vädret har varit fint även hos oss. Helg programmet har varit späckat så det har inte blivit mycket av trädgårdsarbetet och här är det mest snödropparna som slagit ut, men varje litet livtecken är uppskattat:)
  Ha det gott!

 2. Ja det kan man undra… Jag har precis börjat begrava allt på nytt under ett rätt tjockt lager av gödsel som hunnit bli kompost 🙂 Härliga vårtecken på gång!

  Kram, Carina

 3. Så många söta vårtecken. Jättefina bilder.
  Det är spännande i trädgården nu, jag har vårstädat två rabatter, så jag har en del kvar att göra:)
  Men så har jag hela veckan ledigt:) Ska bli underbart.
  Ha en fin vecka
  Kram Maria

 4. Vilka fina bilder! Våren har kommit längre hos dig än hos oss, men om någon vecka eller två är nog vi där också med lite tur:-)

 5. Åh, vad det har kommit långt hos dig! Så härligt att se alla söta vårblommor att det spritter i benen 😉 Kom på att jag nog också har en sån där tandrot någonstans som kom med på köpet när jag hämtat blommor hos min gamla farmor… Kram Katarina

  • Trevligt med sådana fina ”på köpet-plantor”! 🙂
   Jag hade helt missat att tandroten blommar så tidigt, men det blev en trevlig överraskning i vårrensandet! 🙂 Ska nog flytta den till en bättre plats tror jag.
   Kram Kristina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s