Tulpaner, balkansippor och en liten padda ~ Vårteckensspaning 11 april

Underbara julrorsor! Hos oss finns de i alla färger.

Vårteckensspaning en dag sent. Var helt slut i går kväll när sista plantan, sista biten markduk och sista kantstenarna var flyttade inför fibergrävningen. När maken grävde upp skuggrönan så hojtade han till. Mitt i en tuva med skuggröna satt en liten padda! Tack och lov inte spetsad av grepen…! Den fick släppas ut på lugnare ställe i trädgården. Hoppas den stannar.

10 april 16 padda

Det finns många fina saker i trädgården att glädjas åt! 🙂10 april 16 tulpan ConcertoDe första tulpanerna står i knopp i Stäpprabatten. Det är tidiga sorten ‘Concerto’.

Och se på hundtandsliljorna! Både ‘Snowflake’ och ‘Purple kling’ blommar. Ljuvliga är vad de är.10 april 16 hundtandslilja Snowflake 10 april 16 hundtandslilja Purple king

Och i Trädhörnet har första balkansipporna slagit ut.
10 april 16 balkansippa

Här är lite mer som har slagit ut eller är på gång sedan förra veckan.

Vita pärlhyacinter, vita och rosa vårstjärnor, rosa tibast, lönnbräcka och hyacint.

Och så finns det ju de där växterna vars blad är så snygga (eller goda):

Ullungrönn ‘Dodong’, rosen ‘Louise Bugnet’, rabarber, svart nysrot och pioner.

10 april 16 ormöga
I Trädhörnet bildar ormögat en fin blå matta vid den här tiden.

Ha en fin aprilvecka, även om det sannerligen inte är speciellt varmt. Här hemma är vi inne i den inte så roliga mittenfasen av köksrenoveringen. Gamla köket (= nya tv-rummet) är helt urröjt och nya köket (= gamla vardagsrummet) ser ut så här:10 april 16 köket

10 tankar på “Tulpaner, balkansippor och en liten padda ~ Vårteckensspaning 11 april

 1. Kände dofter när jag såg dina bilder, doften av vår och lite kall jord…och så kom sista bilden och så kände jag doften av trädamm… Så konstig man kan vara.. 🙂 Underbara bilder i allafall!

  • Det har varit och är mycket, men det känns OK för min del, vilket nog mycket har att göra med att det är positiva förändringar. Just nu är det mest ”vanlig” fysisk trötthet jag känner.
   Sedan är jag väl (förhoppningsvis) bättre på att lyssna av signalerna och avsätta tid för att bara vara. Den här veckan är det lugna innekvällar som gäller, trädgården får vänta till helgen.
   Kram!
   Kristina

 2. Oj så mycket som blommar hos dig. Jag såg att min gula Helleborus är på gång till min stora glädje. Jag var tvungen att klippa ner den helt sent i höstas då bladen såg så dåliga ut och trodde den skulle ta tid på sig att komma upp igen. Men igår såg jag två små gula knoppar på två korta men ack så välkomna stjälkar. Och vilken tur att paddan klarade sig. Jag hoppas den kommer att bosätta sig hos er. Det är så trivsamt med grodor och paddor i trädgården.

  Det blir alltså en riktig rokad hos er. Köket ska alltså flyttas. Det hade jag inte förstått tidigare. Då förstår jag att det är intensivt just nu. Här är det just nu en lite lugnare fas. Jag har målat alla fönster och satt dit nya vita fönsterbänkar (istället för de gamla svarta, fläckiga). Dessutom köpte jag lite nya gardinkappor igår så det börjar bli en hel del ordning. Fast fortfarande pågår renoveringen av toalett/dusch så byggdammet är inte borta. Även om skärningen (eller vad det nu heter) av klinker sker utomhus så letar sig dammet in.

  Ha nu sköna innekvällar innan det är helg igen!

  Kram Anita

  • Det var väl en trevlig överraskning att den gula julrosen kom med fina knoppar! Min har varit seeeg sedan inköp, men nu på fjärde växtsäsongen så har den satt fart och blivit en rejäl planta.
   Skönt att er renovering går framåt, skönt när det börjar bli mer ordning i huset igen.
   Hos oss låg/ligger gamla köket och vardagsrummet vägg i vägg och mellanväggen innehåller avlopp/fläkttrumma/vatten. Alltså plockar vi ”bara” upp det på andra sidan väggen. Eller hantverkarna gör. Vill en framtida ägare byta tillbaka är det fullt möjligt, inga stammar är flyttade. Vi har fått flytta fram skåpleveransen en dryg vecka, men om allt flyter på nu ska skåpen komma på måndag. Så förhoppningsvis har vi ett kök som går att använda igen om 1-1,5 veckor. Just nu är det mikro/grill/spritkök som gäller. Jag längtar (ja, faktiskt) efter att tapetsera våra nya tapeter i köket. De har blommor och fåglar som mönster. Är du förvånad? 😉
   Kram Kristina

   • Ler glatt, är inte det minsta förvånad över valet av tapet. Låter spännande att köket förhoppningsvis kommer att kunna användas om 1 – 1,5 vecka. Då har det ju ändå gått ganska fort. Jag tycker det är extra spännande att följa ert projekt för vi har ju köksplaner vi också, efter sommaren. Det är tur att det finns micro och grill. Men spritkök var länge sedan jag använde. Minns det från tältsemestrar i min barndom.

    Kram Anita

   • Maken och jag var rörande eniga om tapetvalet, tur vi har samma smak där. Och med ”använda” menar jag att häll/ugn är inkopplad… 😉
    Hantverkarna körde igång dagen efter påskhelgen, men allt har inte gått helt på räls, en del mindre fördröjningar har det blivit. Vi har avsatt hela april månad till att få köket klart, så det blir nog hyfsat efter tidsplan trots allt.
    Kram Kristina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s