Välkommen till kaoset (eller: Ja, vad ska man säga!?)

Sällan har väl Blommig Fredags veckotema passat lika väl. Följ med till kaoset inom- och utomhus hos oss…! (Och har någon svaga renoveringsnerver, sluta och läs här.)

Ni som läser här regelbundet vet att vi håller på med renoveringen med stort R. Vi byter plats på vardagsrum och kök. Matlagningen görs på elektriska grillen i gamla köket och i mikron i tvättstugan. Det är också i tvättstugan vi diskar, tvättar och *ehum* driver upp fröer och dahlior…18 april tvättstuga kök renovering

Gamla köket som ska bli tv-rum sedan. Det är här vi kokar/steker på den elektriska grillen och äter. Kylskåp och frys står kvar i rummet, men i övrigt är det till att springa till tvättstuga efter vatten, till vårt sovrum efter torrvaror, porslin och grytor och så tillbaka igen…18 april 16 gamla köket renovering

Vårt sovrum just nu. HÄR kan du se hur det såg ut när det var nyfixat i vintras, innan det belamrades.1 april 16 kök renovering

Ja, vad ska man säga!? Man kan säga att det är lite kaos här hemma just nu. 😉 Tur att fröna gror så bra i tvättstugans värme att de snabbt kan förpassas ut i växthuset.19 april 16 squash frö planta
Squash, tre dagar efter sådd.

Så, hur går det med nya köket då? För några dagar sedan såg det ut så här:18 april kök renovering

Nu ser det ut så här:19 april 16 kök renovering

Ja, vad ska man säga!? Att det har strulat med hantverkarna, att det borde ha kommit längre och att vi är hjärtligt trötta på kaos, det kan man säga. Men också att man kan börja ana hur köket ska se ut när det är klart. Längtar!

I trädgården står just nu 100 krukor (eller om det nu var 99, jag tappade räkningen) med uppgrävda växter efter fibergrävningen härom veckan.19 april 16 uppgrävd skuggröna

Och under häcken står fyra stora backar med skuggröna.19 april 16 uppgrävd skuggröna 1

Och i bersån står ett 20-tal perenner, buskar och träd som jag hämtade på Exot härom helgen.19 april 16 Exot inköp

Alla vill de komma ner i jorden. Men, ja, vad ska man säga!? Man kan säga att det blir inte den här helgen. Den ska ägnas åt spackling, slipning och tapetsering av nya köket. Det är därför växterna jag grävde upp står i rejäla tre-literskrukor så de har plats att utveckla nya rötter tills de kommer ner i jorden igen.

Maken och jag – som tack och lov delar tapetsmak – har i stor enighet valt en tapet med blommor och fåglar till köket. Någon som är förvånad? 😉tapet kök

Som lite extra bonus i kaoset blåste den gamla altandörren, den vars fönster jag skulle haft till drivbänkar, omkull i kastbyarna häromdagen. 😦
19 april 16 trasig altandörr

Ja, vad ska man säga!? Tur att världens gosigaste katt höll sig ur vägen tills vi hade städat upp alla nedra glasskärvor, det kan man säga.
19 april 16 katt

Det är tur att jag har selektivt seende. Jag ser inte de stökiga delarna av trädgården just nu utan zoomar in de små fina vårblommorna. Som den här ljuvliga lilla backsippan pulsatilla x Heckelii jag köpte förra året.19 april 16 lila backsippa

Eller havet av blå ormöga i Trädhörnet.19 april 16 ormöga

Eller krukorna på Stora trädäcket med blommande vårlökar.
19 april 16 vårlökar kruka tulpaner

Vill du se vad andra bloggare skriver på temat Ja, vad ska man säga!? så tittar du som vanligt in hos Hélena.

Önskar er alla en riktigt fin helg! Med eller utan kaos. 😉

26 tankar på “Välkommen till kaoset (eller: Ja, vad ska man säga!?)

 1. Ja, vad skall man säga! Lycka till! 😉 Det här låter jättespännande, om än rörigt, men oj så bra det kommer att bli. Och vilken underbar tapet ni har valt! Skall bli kul att se resultatet sen!

  Kram Gunillla

 2. Ja, jag säger att jag kan bli superstressad för hälften. Men det är en fas som är tvunget att gås igenom om man vill ha det fint.
  Jag ser en rönnspirea bland nyinköpen, den busken älskar jag. Jag har den i stor kruka pga rotskottsrisken, men också för att den klarar av det året runt. Mycket läcker hela säsongen, även på vintern!
  Hoppas vi får de andra krukorna presenterade också så småningom, när kaoset i huset har blivit lycka. Alltid spännande att se vad du fastnar för.
  Hoppas helgen förlöper enligt planerna….
  Marta

  • Japp, en rönnspiraea ‘Sem’. Och den ska få bo i stor låda ihop med sin rotskottskompis rönnsumaken. 🙂
   Det blir bra så småningom med renovering och annat, men lite fler timmar i trädgården hade inte varit fel.
   Kram Kristina

 3. Ja jisse snacka om lite röra.Tur att ni kan se hur fint det kommer att bli.och växter kan man plantera hela året.Lycka till med allt.
  Trevlig helg.

 4. Påminner mig om när vi flyttade in i huset. Ett skafferi, storleksmässigt, till kök, ett sovrum och alla grejer inkl barnens rum i vardagsrummet, badrum i källaren. Så levde vi i drygt ett halvår medan hela övervåningen gjordes om och renoverades. Hänger lyckligtvis inte upp mig på sånt. Jag ser bara slutresultatet. Kanske är det det som gör att jag har lätt för stoora förändringar.

  Det blir kalas när ni är klara! Kram, Carina

  • Det blir finemang när det är klart, men vi längtar alla efter att inte ha övriga rum i huset fulla med möbler och flyttkartonger. Barnen vill kunna göra annat i sina rum än att bara sova… 😉
   Kram Kristina

 5. Åh! Men det blir ju så bra… så småningom, så småningom. Men det där med renovering tar tid och kraft, pust! Sedan kommer allt det ”självklara”, exempelvis att ha skafferiet nära köket och rinnande vatten till hands, att kännas som lyx. Underbar tapet, den kan väl inte vara mer passande, hi hi! Ja, och vackra bilder från trädgården, den där backsippan: VILL HA!!!
  kram kram
  Katarina

  • Ja, det tar energi (inte minst när det strular), men känslan i rummet… Det känns att det här kommer att bli bra när det är klart! 🙂 Nu är det spurten kvar.
   Visst är den fin backsippan? Kunde inte motstå den förra våren utan den fick följa ned hem. 🙂
   Kram Kristina

 6. Först av allt jag tokgillar er tapet. Och katten verkar ta allt med ro. De är för coola, av katten har vi mycket att lära.
  Vet ingen som inte haft strul med felleveranser, förseningar eller opålitliga hantverkare när det gäller kök. Vi hade tre felleveranser av köksluckor först,men priset var när det äntligen var färdigt och diskmaskinen kopplades in fel så vi fick översvämning. Bara att riva upp golv och allt + 10 kvm ny isolering i torpargrunden och så julhelg på det!!! Ett halvår tog det. Det önskar jag verkligen att ni slipper.
  Var rädd om dig!
  Tack för din fina kommentar på våra bekymmer. Du har hjärtat på rätta stället.
  Kram Luna

  • Den köksrenoveringen ni råkade ut för var ju inte att leka med. Fy sjutton! Så bökigt blir det inte här, så jag försöker gilla läget så gott det går. Längtar efter att det är så pass klart att det går att laga mat igen (och baka, jag saknar så att inte kunna göra det).
   Familj och vänner är det viktigaste i livet. Inte alla som insett det utan jagar lyckan på annat håll.
   Kram Kristina

 7. Oj, det kan man kalla kaos med stort K… Jag skickar några styrkekramar till dig så du orkar vidare 🙂 En tröst är ju att det kommer blir så bra sen när det är klart! Kram Katarina

 8. Såååå snygg tapet! Älskar den! Och köket kommer att bli jättesnyggt. Förstår att du längtar. Jag följer som vanligt arbetet med stort intresse inför vår kommande köksrenovering (som bara är i önske/planeringsstadiet ännu). Här börjar det lugna sig nu. Det som har varit det verklig jobbiga har varit fönsterbytena. Det har varit kallt inomhus och byggdamm överallt. Vi har burit bort grejor, burit tillbaka grejor. täckt med byggplast, tagit bort byggplast och dammsugit och dammsugit och dammsugit. Fönsterfodren och listerna runt målade jag själv med allt vad det innebar. Men det blev bra och känns så skönt att det är klart. Nu ska vi bara ha in toastolen, och tvättstället så är den renoveringen också klar. Men så återstår ju målning utomhus av fasad och tak förstås …

  Håller tummarna att köket blir klart snart!

  Kram Anita

  • Maken och jag tyckte också att tapeten var klockren. Inte bara för att det var fåglar och blommor på den, utan för att den förenar färgerna i övriga köket. Inte så lätt att hitta en tapet med både cremevitt och grått i, men den här har det.
   Fönsterbyte är något jag inte avundas dig, och måla fönsterfoder ska vi inte prata om. Pilligt och tålamodsprövande.
   Men snart är vi klara, både du och jag, med våra respektive renoveringar! 🙂
   Kram Kristina

 9. Ja, det kan fresta på med förseningar och strulande hantverkare, men ser ut att bli jättefint i köket. Kul bild med kisse som inspekterar lådberget och jättefin tapet. Klart att fåglar och växter funkar!
  Hoppas allt flyter på nu, så du kan ägna dig åt trädgården snart.
  Allt gott
  /Anette

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s