Bråda dagar inför resan till Riksmötet

Nästa helg har Trädgårdsamatörerna Riksmöte i Uddevalla. Tre dagar fyllda av roligheter som besök i trädgårdar, möten med andra trädgårdsintresserade och en spännande växtmarknad. Den sistnämnda är öppen för alla, HÄR ser du plats och tid. Och för den som vill läsa mer om hur det är på ett riksmöte, så skrev jag om mitt första HÄR.

Hemma i vår trädgård går återplanteringen in på upploppet. Så skönt att se staplarna med tomma krukor växa. Hade 100 stycken 3-literskrukor bara med det jag fick gräva upp för fibern i april…12 juni 16 spaljérabatten moonlight vattensten

Örtagården med porlande vattensten och Spaljérabatten med den vita rosen ‘Moonlight’. I bakgrunden vårt lilla växthus.

Det är inte bara jag som har mycket att fixa, fågelföräldrarna i våra holkar har fullt upp! Den här holken bakom vår Ginnalalönn är alltid upptagen, i år av blåmesar. Även våra tama fåglar har fullt upp, i år har alla tre papegoj/parakit-paren ungar eller ligger på ägg. Vi håller tummarna att allt går bra, ska berätta mer längre fram hur det går.12 juni 16 blåmes fågelunge
Var är maten?!

Pionrabatten är helt underbar nu! Pionerna som växer där är en blandning av fådda, beställningar från Krupkes och nyinköp via tradera.11 juni 16 pionrabatten 1

Även i Skära rabatten har jag pioner, de mest ceriserosa får bo där. Tycker det blev riktigt bra med den mörkbladiga perukbusken som sällskap.
11 juni 16 skära rabatten pioner 111 juni 16 skära rabatten pioner 2

Några av de utslagna blommorna plockade jag in i vas, piontiden är så kort att det gäller att njuta av den fullt ut. Några av de pioner som står i soligt läge har redan blommat över, men de i skuggigare läge har gott om knoppar.
12 juni 16 pionbukett 1

Ha en fin vecka och kanske ses vi rent av i helgen?

16 tankar på “Bråda dagar inför resan till Riksmötet

 1. Så härligt det måste kännas att få allt på plats igen efter fibergrävningen. Såg allt ut att ha klarat sig? Växter är ju tåliga men det har ju varit sådan torka. Pioner är verkligen fantastiska blommor och det blev supersnyggt med kombinationen med den mörkbladiga perukbusken. Jag tar också alltid in buketter av pioner så jag kan njuta av dom och känna doften. Rätt som det är kommer ett slagregn och slår ner dom. Men mina har ju ett tag kvar tills det är dags för blomning. Ser fram mot den tiden.

  Hoppas du får en härlig helg vid riksmötet!

  Kram Anita

  • Ja, det känns verkligen bra att det sista snart är återplanterat. Som det ser ut har allt klarat sig även om tex aklejor inte blommade så kraftigt i år när de stod uppgrävda. Men det är helt ok. Jag planterade alla växter i jorden de stod i, så det har varit intressant att tippa ur växterna ur krukorna och hitta maskar och andra kryp i botten.
   Alla pioner har inte slagit ut här ännu, fördelen med att ha dem i både soligt och skuggigt läge. 🙂
   Kram Kristina

 2. Vilka underbara Pioner! Vi är någon vecka efter här hos oss, de första pionerna började blomma igår.
  Jag ska tyvärr inte på riksmötet, även om jag väldigt gärna skulle vilja det! Hoppas ni får en toppenhelg!
  Kram Nora

 3. Oj, vilket jobb med all återplantering, men bra jobbat! Så himla fint runt vattenstenen. Skulle också vilja ha nåt liknande nånstans, men skjuter på det hela tiden och tänker att jag måste få ordning på de projekt jag redan startat. Är inte så snabb som du:-)
  Underbar bild på fågelungen!
  Grattis till tillökningen i nymfparakitfamiljerna och ha det så trevligt i Uddevalla!
  /Anette

  • Vet inte om snabbt är det jag skulle beteckna en del av våra projekt som, men det går framåt i alla fall. 🙂
   Tidig kväll i Uddevalla idag, i morgon blir det frukost 6.30 då bussen kör kl 8. Flera fina trädgårdsbesök att se fram emot.
   Kram Kristina

 4. Gissar att du är på något trevligt och inspirerande trädgårdsbesök nu och önskar dig en riktigt fin fortsatt trädgårdshelg. Ska också besöka en trädgård och en liten plantskola i morgon med de ”lokala trädgårdamatörerna”. Det ska bli väldigt kul men att vara på riksmötet hade förstås varit bättre upp, men ibland får man bara inte tiden att räcka till (gäller tyvärr ganska ofta just den här tiden på året :-)). Vad många och fina pioner du har. Rosa var vackert mot mörka blad. En tanke jag ska ta med mig när jag planerar min nya plantering. Vattenstenen var också otroligt läcker men vinner gör förstås blåmesungen. Så bedårande söt!
  Kram Anna-Karin

  • Jag vet att tid är en bristvara så här års, men vad säger du om riksmöte i Kalmar nästa år?? 😉
   Har besökt en mycket vacker vintergrön trädgård i dag, Brita Johanssons, och jag är så glad att jag äntligen fick se den. Det är tack vare hennes bok ‘Vår vintergröna trädgård’ som vår torvrabatt blev till.
   Visst är ungen fin? Jag hoppas vår katt inte har ätit upp den sedan dess…
   Kram Kristina

 5. Hoppas ni hade trevligt på riksmötet. Jag var också sugen på att åka i år när det var så nära och allt men vi var ju på en annan resa 🙂 Herregud vilken söt liten fågel du lyckats fånga på bild, tänk att de är konstant hungriga. Tur man inte är fågelmamma 😉 Kram Katarina

  • Vi hade det riktigt trevligt på riksmötet. Har huvudet fullt av intryck. Var ledig i dag för att sova ut och hinna plantera växtinköpen. 🙂
   Hoppas du hade en fin resa till England.
   Kram Kristina

 6. Vattenstenen blev jag genast avundjuk på. Pionavundsjukan börjar jag komma över, efter ständiga misslyckanden övar jag på att njuta av andras.
  Jag fick till slut också komma till växtmarknaden, bara det var en överväldigande upplevelse.
  Nu ser vi fram emot presentation av dina inköp och kanske trädgårdsreportage….
  Skönt att fibergrävningen är över nu!
  Ha en bra midsommarvecka!
  Kram
  Marta

  • Ja, den plantmarknaden gick inte av för hackor!! Kommer ett inlägg om en dag eller två med vad jag köpte, bilder från trädgårdarna som besöktes blir det däremot inte förrän i vinter. Nu är det fullt upp utomhus. 🙂
   Själv övar jag i att inte bli avundsjuk på alla med vackra Austinrosor, mina bara tynar bort och dör. Får satsa på gammaldags rosor har jag insett, de är inte så kinkiga.
   Kram Kristina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s