Allt klart inför Tusen Trädgårdar söndag 3 juli!

Japp, nu är trädgården ogräsrensad, städad och ‘piffad’ inför trädgårdsvisningen söndagen 3 juli kl 10-17. Välkommen om du bor i närheten, och för er andra kommer några glimtar här på bloggen hur det ser ut just nu hos oss.

2 juli 16 framsida stäpprabatt
Framsidan med gräsmattecirkeln. Träden som syns är en Carmencitarönn (t.v.) och en kopparlönn (t.h.).2 juli 16 framsida torvrabatt
Bakom min loppisfyndade parkbänk växer rhododendron, amerikanska blåbär och azaleor i Torvrabatten. I förgrunden syns en bit av Stäpprabatten. Längst bort i bild syns ett blommande buskage…2 juli 16 ros gislaine de feligonde
… det är rosen Gislaine de Feligonde som överträffar sig själv i år. Den är magnifik och vår rosenportal till trädgårdslandet har aldrig varit så praktfull! Till vänster i bild skymtar en bit av praktmagnolian och till höger amerikanska blåbär i torvrabatten.2 juli 16 avenboksportal trädhörn dagliljor
Genom avenboksportalen skymtar det kombinerade fågelhuset/lekhuset längre bort i trädgården. Dagliljorna är sega i år och har precis börjat slå ut.2 juli 16 dagliljor trädhörn dodong blomsterkornell
I Trädhörnet blommar blomsterkornellen för fullt och daglijornas knoppar väntar på att slå ut.  2 juli 16 pool fågelvoljär trädhörn japanska lönnar kvitten
Till vänster skymtar en bit av poolen och till höger syns en del av Trädhörnet med japanska lönnar, äkta kvitten med mera. Längst till höger syns en bit av papegojornas utevoljär.2 juli 16 pool solrabatt upphöjda odlingslådorPå södersidan, bredvid poolen, har vi vår upphöjda solrabatt. Där blommar nu olika prydnadsgräs, zinnior och lejongap för fullt. Framför kommer snart en skog av vitlysing att vaja och längst till höger i bild är dahliorna på gång i sin upphöjda bädd. De tidigaste dahliorna blommar redan, men de syns inte på bild. 2 juli 16 trädgårdslandet upphöjda odlingslådor grönsaker
I våra upphöjda odlingslådor i trädgårdslandet samsas grönsaker med blommor. Bland bladgrönt och sockerärtor blommar zinnior och bland squash och majs i nästa låda lyser ännu fler zinnior och orange kryddtagetes.

Det har inte varit lätt att hinna med det sista som behövde fixas mellan skurarna, men vi hann till slut. Efter visningen väntar semester och tid att vara med familj och vänner några veckor framöver. Jag ska också gå en tvådagars betongkurs och lära mig avancerad teknik av proffs. Ska bli superspännande! 🙂

Önskar er alla som läser här en fortsatt skön helg och för den som vill se vilka trädgårdar som har öppet under Tusen Trädgårdar är det bara att klicka HÄR.

16 tankar på “Allt klart inför Tusen Trädgårdar söndag 3 juli!

 1. Då önskar jag er en härlig dag i trädgården med många och givande besök 🙂 Skönt att det kommit regn och gett både liv och uppfräschning till allt.

  Var ska du gå betongkursen?

  Kram, Carina

 2. Hade varit så roligt att få komma och titta ”live” på din trädgård, men får nöja mig med det du bjuder på här, tack för rundturen! Det ser jättefint ut!

  Kram Gunilla

 3. Hej Kristina! Ser ut som om vi har väldigt lika smak:) blandrabatter, grusgångar liknande buskar o träd 🙂 Gillar verkligen bilderna av din trädgård, skulle vara roligt att se irl någon gång 🙂 Ha det gott/Monne

 4. Åh, ser jättefint ut! Hoppas ni hade en riktigt härlig trädgårdsdag med många trevliga och givande möten. (Själv missade jag evenemanget då jag var på släktfest på Jylland – inte en endaste en av dem är trädgårdsintresserad, så det blev inget alls snack om stauder, have osv ;o)
  Ha nu en riktigt härlig semester!
  kram
  /Katarina

  • Tack! Vi hade en riktigt bra dag, räknade in 124 besökare och fick besök av lokaltidningen också. 🙂
   Nu kopplar jag av och besöker andras trädgårdar och har det skönt.
   Synd att du missade Tusen trädgårdar, men det blir ju så ibland. Du får komma och prata trädgård med mig. 🙂
   Kram Kristina

 5. Hoppas dagen blev givande och att ni hade tur med vädret. Så glad att jag faktiskt fått uppleva din trädgård IRL och därför vet jag att den till och med är härligare än vad du visar på bilderna.
  Kan meddela att sockblommorna växer och frodas, varmaste tacket! Hoppas du berättar mer om betongkursen sen.
  Ha det så gott
  /Anette

  • Vi hade en riktigt bra dag även om det regnade lite på em. Glad att du gillade ditt besök hos oss. 🙂
   Så bra att sockblommorna tog sig och växer vidare i er trädgård.
   Kommer berätta mer om kursen sedan, ska bli spännande att lära sig även det jag inte visste att jag ville lära mig. Eller hur man nu ska säga när det är två heldagar och flera olika tekniker som visas och lärs ut.
   Kram Kristina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s