5 år med bloggen ~ det här har varit mest läst

Tiden går fort och det är redan fem år sedan jag skrev det första trevande inlägget på min nya blogg Kristinas oas. Tanken då var att skriva trädgårdsdagbok, samla alla omgörningsfoton någonstans och ha mitt växtregister tillgängligt online. Kunde någon sedan ha nytta av det jag delade med mig av, så var det en trevlig bonus.

Och det för mig över till vad som har varit mest till nytta under de här åren.

Tio i topp – de här inläggen/sidorna är mest lästa (hittills):

Beskärning av klotrobinia – guide

Gjuta tråg i hypertufa – guide steg för steg

Skiss över trädgården

Snabbväxande träd – så här ser de ut 5 och 10 år efter plantering (ja, det är samma vy på fotona!)

Bland dammar, stenpartier och pioner i min mammas trädgårdVåra träd och buskar – lista

Inspiration: bänkar, spaljéer och växtstöd

Fantastiska Prieure Notre Dame D’Orsan i Frankrike

Orange bär, svarta bär, blåa bär, röda bär, gröna bär

Kan drömmar slå in – om hur vår trädgård såg ut ”före” totalomgörningen (ja, det är samma vy på fotona!)

Om jag bloggar om ytterligare fem år återstår att se. Jag hoppas det. Vad som är mest läst då ska bli spännande att se. 🙂

Uppdatering: jag låter detta inlägg vara mitt bidrag till Blommig Fredags tema Höstpremiär. För fem år sedan var det ju just det! 🙂 Flera av tio-i-toppinläggen är också bidrag till just Blommig Fredag.

31 tankar på “5 år med bloggen ~ det här har varit mest läst

  • Tack Marit! Jag tycker mycket om träd och är glad att vi har planterat så många i trädgården.
   Just nu finns inte tiden att skriva så ofta på bloggen som jag skulle önska, familj och trädgård går före. 🙂
   Kram Kristina

  • Tack Maria! Jag hoppas skriva trädgårdsdagbok länge till. 🙂 Vad kul att du har läst de flesta av topplisteinläggen.
   Kommer fin inspiration och ögongodis från vackra trädgårdar i Frankrike i vinter.
   Kram Kristina

 1. Grattis på femårsdagen! Kul med en sammanställning av de mest lästa inläggen, några känner jag igen! VIsst är det kul med bloggen, jag går själv tillbaka ibland i gamla inlägg i min blogg och kollar vad som har hänt i trädgården, eller för att jag inte minns när vi gjorde vissa saker.
  Kram Gunilla

  • Tack Gunilla! Jag gör också så, tittar tillbaka och minns. 🙂
   Jag blev nyfiken själv på vad som låg i topp för ett tag sedan och tyckte det passade bra att skriva om det på årsdagen.
   Kram Kristina

 2. Grattis till fem år och en dag 🙂 Jag känner igen alla inläggen och en av mina stora favoriter är den om alla dina bär. Det vattnas fortfarande i munnen när jag ser bilderna. Jag minns också ritningen över din trädgård och hur du beskrev hur du gjort den. Och så inlägget från Prieure Notre Dame D’Orsan. Jag glömmer aldrig den blomsterängen!
  Något som varit extra roligt är samtalen vi fört via kommentarer hos varandra. Det har varit väldigt trevligt. Jag hoppas du fortsätter blogga många år framöver och att vi kan fortsätta att ha samtal via våra bloggar. Nu kommer hösten och vintern och då finns det lite mer tid över till att blogga. Du brukar ju också ha en hel del inspirationsinlägg under den tiden. Dom ser jag fram emot 🙂
  Ha en fin dag!
  Kram Anita

  • Tack Anita! Den blomsterängen finns för alltid bevarad hos mig också.
   Jag kan bara hålla med, våra samtal betyder mycket för mig också! Dem får vi inte sluta med. 🙂
   Och det var så kul att ses ”på riktigt” härom året! När kommer du till oss? 😉
   Det blir definitivt inspirationsinlägg i vinter, ser fram emot att dela med mig av alla fina trädgårdar.
   Kram Kristina

   • Nej våra samtal får vi inte sluta med. Och jag tycker också det var så trevligt att träffas på riktigt. Och jag kommer gärna och hälsar på 🙂 Vi har faktiskt pratat om en tur till Skåne nästa år och då komma förbi hos er. Om det blir så hör jag av mig i god tid. Vi har hund nu och lite svårare att planera.
    Jag ser såå fram mot dina kommande inspirationsinlägg. Ett härligt avbrott i vintermörkret.
    Ha en skön söndag!
    Kram Anita

   • Ni är så välkomna Anita, vi har gästrum också om det behövs. Jag har helt missat att ni har skaffat hund, vad är det för sort?
    Fin söndag till dig också!
    Kram Kristina

 3. Så mycket matnyttigt. Gillar verkligen dina inlägg. Hoppas du fortsätter länge till. De praktiska tipsen, översikterna och före-efterbilderna ger verkligen inspiration och idéer för mig också. Sedan är det ju väldigt kul att bara se hur andra har det.
  Kram Helene

 4. Grattis till fem år med bloggen Kristina. Så roligt att se dina 10 mest lästa inlägg. Minns hur sugen jag blev på att göra en sån fin trädgårdsskiss som du hade gjort. Bestämde mig för att göra en sån men har har inte kommit dit än. Tänker dock på den ibland och en dag så…. Minns också hur jag häpnade när jag såg inlägget om dina snabbväxande träd. Tänkte wow. Inlägget ”Kan drömmar slå in ….” är ett annat oförglömligt minne. Så mycket fint du bjudit på genom de fem åren. Hoppas verkligen på fem år till. Minst. Minns också när vi träffades. Det var en härlig dag på Botan. Hoppas vi ses igen i framtiden. Kanske via STA eller om vi har vägarna förbi. Du är alltid välkommen.
  Kram Anna-Karin

  • Tack Anna-Karin! Vad glad jag blir att du minns inläggen och tyckte om dem. Jag hoppas också att det blir många års bloggande till.
   Jag hoppas att vi ses snart igen, kanske i Botan nästa vår? (Jag har hört att de har en fungerande restaurang numera… 😉 )
   Jag ska till Varberg och arrangemanget med STA där i mitten av januari. Kanske ska du också dit? Annars får vi väl se vem av oss som har vägarna förbi den andra först. 🙂
   Kram Kristina

   • Botan till våren låter riktigt trevligt. STA:s arrangemang i Varberg låter också spännande. Har missat det. Är det något som är öppet för alla kretsar och medlemmar eller är det regionalt? Vad handlar det om? Lite trädgårdsinspirstion i mörka kalla januari låter lockande. Skulle vara jättekul att träffa dig igen också. 😊
    Kram Anna-Karin

   • Då har vi Botan och Göteborg med oss i tankarna inför våren.
    Gå in på http://www.stahalland.se/13-14-januari och läs mer om arrangemanget. Det är öppet för alla STA-kretsar, men antalet platser är begränsat. Jag och mamma var där första gången förra gången och tyckte det var intressanta föredrag och kul att träffa andra trädgårdsamatörer. Hade Marta (Martas rike) och Helene (Trädgård i Torslanda) till bordet på supén på kvällen. 🙂 Häng på vettja! 🙂 Jag vill gärna fortsätta våra intressanta samtal.
    Kram Kristina

 5. Hei Kristina. Gratulerer med 5 år! Fine utdrag du har fra dine mest leste blogger – mye spennende.
  Jeg har ikke fulgt deg så mange månedene. men synes du har en veldig fin blogg!
  God helg!
  Turid

 6. STORT GRATTIS till dina 5 bloggår! Den här kommentaren blev lite försenad beroende på att vi haft fastlandsgäster – och då har inte ens jag som älskar att blogga tid till det. Nu har jag läst tipsen om beskärning av klotrobinian och komer iv ihåg (minnet sviker ibland och vi har ju en hel del att hinna med på våren) så ska vi beskära vår stora klotrobinia. Det torkade in en del grenar i våras så den är inte ”perfekt” längre. Så fort jag får tid ska jag kasta mig över dom andra spännande inläggen…..dessutom kanske jag stjäl din idé om att lägga upp dom mest besökta. Det var inte dumt!
  KRAM och TREVLIG HELG
  Susie

  • Tack Susie! Första gången vi beskar klotrobinian var det med hjärtat i halsgropen. Till och ned grannarna frågade vad vi hade gjort… Men numera beskär jag vartannat år och kronan är rund och fin.
   De mest besökta inläggen är inte alltid de man tror, men det är kul att se vad besökare mest har velat läsa. Du får så gärna sno den idén. 🙂
   Kram Kristina

 7. Vi är många som uppskattar dina inlägg, det ser jag tydligt i kommentarerna! Och det här upplägget gjorde mig nyfiken på vilka inlägg som är mest besökta hos mig. Några har jag koll på, men det kan ha hänt en del.
  Några av dina ska jag kika in på, alla har jag ju inte läst!

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s