Bland surrande humlor och bin – våra 9 bästa biväxter just nu

Det surrar i trädgården. Humlorna är många i år, bina något färre. Populärast just nu är:

 Isop, Hyssopus officinalis Kransveronika, Veronicastrum virginicum Lavendel, Lavandula angustifoliaOregano, Origanum vulgare Rosenskära, Cosmos bipinnatus Skuggnepeta, Nepteta subsessilis Sparris, Asparagus officinalisStäppsalvia, Salvia nemorosaTemynta, Monarda didyma

Önskar en trevlig helg! För egen del blir det en dagsutflykt till Österlen med maken. Länkar så klart till Trädgårdsfägring, mötesplatsen för oss som gillar att blogga om trädgård. 🙂 Tipsa gärna andra om vilka växter som är populära bland humlor och bin i din trädgård just nu.

15 tankar på “Bland surrande humlor och bin – våra 9 bästa biväxter just nu

 1. I år verkar det vara extremt mycket med insekter och fjärilar. Hos oss är det i första hand den stora ruggen med lavendel som är precis fylld, men även andra växter också förstås…..
  Ha det så skönt på Österlen!
  KRAM/Susie

 2. Det torra och soliga vädret har verkligen lockat fram insekter och fjärilar. Dina biväxter funkar här med. I början av säsongen var det väldigt dåligt med insekter ute och det var likadant förra året, men senare blir det många. Humlor har det dock varit gott om hela tiden.
  //Helene

 3. Här är det bolltistlarna som är populärast – det bara kryllar av insekter på dem just nu. På delad andra plats är det Lavendel, Stäppsalvia, Oregano och Taklök. Jag har samma känsla som du när det gäller humlorna i år, det är massor av dem och det har det varit hela säsongen ända sedan sälgen i skogen vid tomtgränsen började blomma i våras.
  Kram Nora

  • Våra bolltistlar har knappt slagit ut än, men när de väl gör det lär nog insekterna hittas där, ja. 🙂 Lyllos er som har en sälg nära! Så härligt att höra surret tidigt på våren.
   Kram Kristina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s