7 trädgårdar värda ett besök

Kanske har du redan börjat fundera på nästa års trädgårdsbesök? Här kommer mina tips på sju parker och trädgårdar jag skulle vilja besöka igen.

Piet Oudolfparken i Hamm är definitivt värt ett besök för den som styr färden till Tyskland. Det är dessutom en park som är utmärkt om man reser med barn.

Klosterträdgården Prieure Notre dame D’Orsann i Frankrike är en av de trädgårdar jag aldrig glömmer.

I London finns den här vackra parken, Queen Elisabeth Olympic Parc.

Utanför Coventry i England finns Ryton Organic Gardens fyllt av inspiration.

I Danmark finns Birgit Helbos vackra trädgård. Den är absolut värd ett besök för den som ska till Fyn.

I Göteborg finns Botan, Botaniska trädgården, som är så otroligt vacker och välskött under alla årstider.

För den som är intresserad av träd är ett besök i ett arboretum ett måste. I mina hemtrakter i Västergötland finns ett mycket speciellt sådant, Alphems arboretum.

Alla de här sju har en sak gemensamt – de är alla tidigare visade här på bloggen som avsnitt i mina årliga vinterserier kring trädgårdar jag besökt som inspirerat mig (och förhoppningsvis fler). Självklart blir det nya delar den kommande vintern, med bild och text från årets trädgårdsbesök. Det här var mitt bidrag till dagens tema En trädgård att besökaTrädgårdsfägring.

Trevlig helg!

14 tankar på “7 trädgårdar värda ett besök

 1. Din blogg är ju en skattkälla! Här måste jag ösa restips en dag när mörkret faller och dimman ligger tät utanför fönstret. Nu längtar jag redan iväg igen, jag som just kom hem. Får väl nöja mig med en cykeltur till mataffären och biblioteket …
  Kram!

  • Finns många tips att gräva ner sig i för den som vill. 🙂
   Om du skriver ett land i sökfältet kommer alla inlägg som har med det att göra upp. Har inte lagt allt som ”inspiration”, men däremot taggat bra genom åren.
   I dag är det verkligen riktigt novemberväder, känndes som att ha närkontakt med en disktrasa när jag gick ut… 😦
   Kram Kristina

 2. Mmmm … jag har ju läst om dom förut men njuter ändå i fulla drag. Härliga gallerier från varje trädgård. Hjärtat på väggen i klosterträdgården är verkligen något extra. Säger som Susie, den enda jag besökt är Botaniska i Göteborg. Ett besök jag aldrig glömmer.

  Kram Anita

  • Fullt upp helgen som gick och noll tid att gå igenom foton från i somras, så därför blev det favoriter i repris. 🙂
   Ett och annat guldkorn hinner man ju själv glömma bort, Helbo var ett sådant. Måste försöka ta mig dit igen.
   Kram Kristina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s