Vackert i novembermörkret

Det känns verkligen att vi går in i den mörka årstiden nu. Men självklart finns det vackra saker att glädjas åt i trädgården! Här är några i vår trädgård:

Benvedens vackra frukter lyser i rosa-orange.På perukbusken ligger fukten som glitter på bladen och det är så vackert en gråmulen novemberdag. Vid dammen speglas grenarna från Ginnalalönnens nakna grenar i vattnet. Lönnen har fällt sina blad och ormbunkarna börjar ge upp, men det gör inget. Vid ingången är glasbärsbusken fortfarande vacker. Bladen har trillat av och de lila bären syns ännu mer. Verkligen en favorit så här års! 🙂På andra sidan gången är japanska lönnen ‘Inaba-Shidare’ i sitt esse. Det här är den japanska lönn i vår trädgård som behåller sina blad allra längst. Är lika tacksam för det varje november.

Sedan finns det blommor som bara fortsätter. Och fortsätter. Som hornviol, den vita blåklockan, nävan ‘Rozanne’ och solbruden Moerheim beauty’. Och rosorna! Två av de som blommar är Austinrosen ‘A Shopshire Lad’ och ‘Astrid Lindgren’.

Höstsilveraxet har sedan länge blommat över, men det doftar fortfarande gott vid ingången. Hybridkejsarolvonet ‘Dawn’ blommar som det aldrig har gjort förr och lilla tibasten ‘Etranal Fragrance’ gör skäl för sitt namn.Avslutar med mitt lilla ”säsongsbord” vid ingången där Skimmia, ljung och vaktelbär samsas med alunrot, kopparstarr, kastanjer och plättar i luften.

Länkar som vanligt till Trädgårdsfägring. Titta gärna in där och se vad andra tycker är Vackert i November.

15 tankar på “Vackert i novembermörkret

 1. Glasbärsbusken bara måste jag ha!! Tack för påminnelsen för den bestämde jag mig för redan förra året men glömt 🙂

  Visst är det vackert i november men här tog den onödiga frosten det mesta för en månad sen. Ser fram emot ditt besök 😀

  Kram

 2. Måste säga att det finns fantastiskt mycket färg fortfarande hos dig fortfarande. Glasbärsbusken är ju så otroligt vacker. Och jag älskar ditt säsongsbord. Mycket vackert arrangerat.
  Ha en fin vecka!
  Kram Anita

 3. Inte kan man tro att det är november när man ser allt fint hos dig! Att din lönn fortfarande är så fin med alla röda blad, en riktig pärla.
  Ditt säsongsbord är så stämningsfullt och fint komponerat, det får mig att inse att jag borde åtgärda mitt – men snart är det advent och då ska det ju ändå ändras. Så fort det går!
  Kram!

  • Tack Anni! Det känns verkligen inte som mitten på november, jag håller med. Men nu kommer lite kyligare dagar verkar det som.
   Växterna på säsongsbordet får snart sällskap av tallgrenar och röda hjärtan.
   Kram Kristina

 4. Ja tänk att det finns så mycket vackert i mörka november. Glasbärsbusken är verkligen otroligt fin nu, med sina bär. Vilken färg de har. Så snygg. Och tibasten, och olvonet och så ditt läckra säsongsbord som bara är så fint. Riktigt höstmys. Vi kommer, jag och min man. Bokat och klart. 🙂 Det ska blir jättekul.
  Kram Anna-Karin

  • Vad kul att vi ses igen i januari, ser fram emot det! 🙂
   Här läst om dina mullbärsäventyr, håller tummarna för att träden vill växa sig stora och fina och ge bra skörd. Själv har jag valt bort mullbär. Här inte någon yta där jag inte skulle få problem med bären när de trillar ner och vi måste gå där… Nackdelen med en ”liten” trädgård.
   Kram Kristina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s