Inspiration i ett vintrigt Stockholm

I lördags tog jag tåget mot Stockholm genom ett vintrigt Sverige.

Först på agendan stod Millesgarden och den aktuella utställningen om William Morris liv, arbete och tiden han levde i. Utställningen är inte jättestor, men intressant och väl värd att besöka om man är intresserad av honom.

Fantastiskt broderi i jätteformat.

På söndagen träffade jag och Anita Veronica och Stefan på Sanda cottage. En mycket trevlig dag med prat om livet, bloggar, trädgård och vintersådder. I den frostigt vackra trädgården fastnade jag för denna Berberis koreana ‘Red Tears’.

I dag måndag hamnade jag i tårthimmeln när jag tillsammans Anni besökte Mr Cake som konditorn Roy Fares driver. Medan vi fikade pratade vi Frankrike, att resa med nästan vuxna barn och mycket mer, inte minst kakor. 🙂

Salty Caramel Cake med kanderade popcorn på toppen. En av de godaste kakor jag ätit på länge. Precis lagom söt utan att vara sliskig, perfekt avvägd.

Några timmar senare vinkade Anni och jag hej då och jag mötte upp Mimmi som vi bytte bostad med för några år sedan. Mimmi och jag hade förstås mycket att prata om när det gäller att byta bostad och kommande resor. Vi fortsatte fikandet, denna gång på Rosendals trädgårdskafé på Djurgården. Och så kikade vi in i växthusen och så här mysigt var det där:

Inne i centrum lyste julbelysningen och skapade fin julstämning.

I morgon och på onsdag väntar jobb i Stockholm. Jag ska på Sabos klimat- och energikicken och ser fram emot många intressanta föreläsningar och diskussioner.

Önskar en fortsatt fin vecka! Titta gärna in på Trädgårdsfägring.

12 tankar på “Inspiration i ett vintrigt Stockholm

 1. Du är så duktig på att besöka bloggkompisar och det är extra roligt att läsa bloggarna efter att man träffats i verkligheten. Kul att få se hela broderiet. Har sett många delar av det på insta.
  Allt gott
  /Anette

  • Jag tycker det är kul att träffas och få en lite personligare relation. Och det blir definitivt roligare att följa bloggarna sedan. 🙂
   Broderiet är så vackert! Just storleken var klart imponerande.
   Kram Kristina

 2. Åh så mycket kul och så intensivt ditt Stockholmsbesök måste ha varit. Hoppas dagen blir lika lyckad! 🙂
  Jag fastnade – förstås – för alla fina saker du visade från Rosendal, där hade man ju gärna varit med och botaniserat lite. 🙂 🙂
  KRAM/Susie

  • Ja, de hade mycket fint på Rosendal. 🙂 Besöket var precis lagom intensivt. Jag prioriterade möten, inte shopping. Människor ger mig energi. 🙂
   Dagens konferens har redan bjudit på många spännande insikter. Ska berätta lite mer senare om det här på bloggen.
   Kram Kristina

 3. Javisst hade vi det trevligt i söndags 🙂
  Ser att du hört intressanta saker på konferensen som du kommer att skriva om på bloggen. Det ser jag fram emot.
  Imorse vaknade jag till minus 12. Antar att det var kallt i Stockholm också även om det kanske inte var fullt så många minusgrader.

  Ha en bra dag och en bra resa hem!

  Kram Anita

 4. Jag tycker alltid att det är så fascinerande att träffa någon jag aldrig träffat och kunna prata som om man känt varandra hur länge som helst. Och vips så har timmarna flugit förbi utan att man egentligen märkt det. Hade vi inte haft tider att passa hade vi kanske suttit kvar och pratat än! 🙂
  Hoppas att du hunnit pausa mellan alla möten och viktigheter, den där ställtiden är livsviktig för orken.
  SÅ glad att du tog initiativ till vår träff.
  Kram Anni

  • Visst är det fascinerande Anni! 🙂 Vi får planera in mer tid nästa gång vi ses, helt klart. Tack för att du hakade på när jag kontaktade dig!
   Det har varit två bra dagar med jobbet, nu sitter jag och väntar på att resa hem. Huvudet är fullt av inspiration och nya kunskaper. Ska smälta det lite och sedan dela med mig lite här på bloggen.
   Kram Kristina

 5. Det är inspirerande att läsa om den energi du har, och att du när du ska jobba också passar på att ta kontakt med dina bloggkompisar. Det verkar ha varit en riktigt fin resa. Härligt! Och broderiet, fantastiskt!
  Kram Anna-Karin

  • Det blev riktigt bra i Stockholm! Först tre dagars ledighet med fokus på social samvaro och det får jag massor av energi av. 🙂 Och sedan två inspirerande jobbdagar på det. Och sedan blev jag sjuk… 😦 Umgås med 460 personer i två dagar när många var förkylda var ingen hit. Men nu är jag frisk igen.
   Visst är broderiet superfint! 🙂
   Läste tidigare i dag om era blåbär. Jag odlar våra i enbart grov torv. Håller fukten bra och de trivs super, även den torra sommaren som gick. Här med åren fått några fröplantor och de får stå kvar tills jag vet om korsningarna är goda eller inte. Hoppas era olika nya bär ger bra skörd nästa år.
   Kram Kristina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s