Letar vårtecken en marsdag

Vid ingången har jag nu ”vårat till det” och till min glädje hittade jag en Salix gracilistyla ‘Mt Aso’ på lokala Ica-butiken (av alla ställen) som fick följa med hem. Den ska få flytta till en av de stora krukorna vid ingången så småningom. En färgstark primula utan sortnamn och den förtjusande Narcissus romieuxii ‘Julia Jane’ gör videkissarna sällskap.

Jag har två olika trollhassel i trädgården, ‘Diane’ som växer precis vid ingången blommar bra trots att den nästan inte får någon sol så här års. I ett betydligt soligare läge i Stäpprabatten växer ‘Ruby Glow’ som är blekare i tonen.

På trädgårsbodens trådhylla övervintrar krukorna med olika sedumsorter. Och så här års får några av krukorna med krokus göra dem sällskap. 🙂

Våren tar både små och stora kliv framåt. Ännu fler snökrokus blommar, snödroppar, dvärgcyklamen och julrosor gör dem sällskap.

Sedan sist har körsbärskornellen Kornus mas ‘Jolico’ slagit ut sina gula knoppar.

En ”vanlig” frösådd julros.

Den fina blekgula julrosen som växer sig större för varje år.

Och i dag hittade jag den första utslagna lungörten! 🙂

Fast jag hoppas ullungrönnen ‘Dodong’ lugnar ner sig lite, ännu är det lite för tidigt att slå ut sina blad…

Önskar en skön första marsvecka! Länkar som vanligt till Trädgårdsfägring.

10 tankar på “Letar vårtecken en marsdag

  • Tack! Ja, det märks stor skillnad bara några mil bort när det gäller vårtecken.
   Alltid kul när man hittar något från vill ha-listan utan att egentligen ha letar efter det. 🙂
   Kram Kristina

 1. Suckar lite av allt det fina hos dig. Krokushyllan gillar jag lite extra. Här var det minus 8 i morse, så min kruka med penséer har fått stå inne i några dagar. Men det sägs att vi ska få plusgrader och regn imorgon, då kanske tvättbrädan av is på gatorna smälter bort. Ja ja, mars är trots allt inte en månad att lita på. Inte april heller. Eller maj. Men det är i alla fall ljusare! 🙂

  • Minus 8! Hu! Här vaknade jag tackolov ”bara” till snöblandat regn i morse (som givetvis smälte bort efter några timmar). Mars är ju… mars liksom. Men vi vänder ansiktet mot solen när den dyker upp och njuter av ljuset och hoppet om vår.
   Kram Kristina

 2. Oj, du har skrivit ditt inlägg den 3 mars, drygt två veckor sedan och sååå mycket vår. Hos mig ligger fortfarande snön i trädgården, som vanligt. Jag bara älskar din översta bild. Så vackert vårbord. Och så mycket som blommade hos dig redan den 3 mars. Här blommar bara kameliorna i uterummet men det är ju inte fy skam det heller.

  Annars har jag fått igång min nya dator nu men har inte bestämt mig för fotoprogram ännu. Men det går att köra på den gamla och lägga över bilderna till den nya så jag gör det tills jag bestämmer mig. Kommer du ihåg att vi pratade om ifall det skulle bli något problem med bloggen (främst då bildbiblioteket) om man uppgraderade för att slippa reklam? Jag gjorde det igår och det var inga som helst problem. Allt ser ut som vanligt men reklamen är borta och jag har fått mer lagringsutrymme. Jag tog det billigaste alternativet, det som ger 3 gb extra lagringsutrymme och kostar 30 kr/månad. Däremot har jag inte brytt mig om att ändra till en huvuddomän utan kör vidare med min vanliga wordpress-adress.

  Kram Anita

  • Hej och välkommen tillbaka (även om jag vet att du har läst)! 🙂
   Håller på med nästa vårinlägg, kommer om någon dag, det har hänt mycket här på två veckor. Inte för att det direkt har varit varmt… Svinkallt, blåsigt och regnigt (men ingen snö).
   Kamelior är verkligen inte fy skam! 🙂 Ska kika in hos dig och se hur du har det.
   Tack för wp-tipset! Ska kolla in det jag också.
   Kram Kristina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s