Blommande mandelträd, beskärning av klotrobinia och vackraste påskpyntet

Det hinner hända mycket på två veckor. Jag fixar för fullt i trädgården på lediga stunder, bland annat håller jag på att göra i ordning den del av Trädhörnet som vi gjorde om i höstas. Ska visa i eget inlägg senare, men nu är det dags att visa vad som hänt i trädgården sedan sist.

Ullungrönnen ‘Dodong’ slår ut sina blad och nu syns blomknopparna också.

Lite överallt blommar hyacinter i olika färger, som den här blekgula som heter ‘Gypsy Queen’.

Den har jag fler av i en kruka på trädäcket, de ska få göra kompisarna i rabatten sällskap sedan.

De olika japanska lönnarna håller på att veckla ut bladen, här är det ‘Koto-No-Ito’.

Klotrobinian har beskurits, det är något jag gör vartannat år för att kronan ska hålla sig nätt och klotrund. De grenar jag sågade bort var två meter långa… Ja, den växer snabbt! Just nu ser kronan lite platt ut, men grenarna som växer uppåt växer snabbare än de på sidorna, så genom att beskära så här blir kronan snyggare.

I Lunden har kungsängsliljorna stora knoppar.

Lönnbräckans små lustiga knoppar har dykt upp.

Maken har snickrat klart den nya spaljén vid rosen ‘Gislaine de Feligonde’, nu återstår bara att binda upp grenarna i portalen på sin nya högre nivå.

Ett hav av blå ormögon lyser i vårsolen.

De röda pionknopparna är så snygga mot de vita vårstjärnorna.

Vi har haft några frostnätter, men som tur är ”bara” minus tre grader som kallast. En del magnoliaknoppar har lite frostskador, men många knoppar har inte slagit ut så långt ännu. Jag hoppas på en fantastisk blomning i påsk!

Sockblommornas nya knoppar håller på att slå ut…

… och de tidiga tulpanerna, här ‘Purissima’ likaså.

I Lunden blommar det i rosa! Det är det självsådda mandelträdet som efter tre år bjuder på så här många blommor! Och vackra är de också.

Med detta önskar jag er alla en riktigt fin påsk! Jag och två av barnen ska åka på besök till mamma medan maken håller ställningarna hemmavid (vi har ju en del husdjur som ska ha mat och tillsyn…). I år pryds kvistarna i köket inte av papegojfjädrar från våra husdjur, utan av de här vackra glasdropparna jag har köpt via en insta-vän. De kommer att kunna användas i många år och också glittra i ljuset andra delar av året än bara till påsk.

Länkar som vanligt till Trädgårdsfägring.

10 tankar på “Blommande mandelträd, beskärning av klotrobinia och vackraste påskpyntet

 1. Jag bara sitter här och njuter av allt vårvackert hos dig Kristina. Den översta närbilden på mandelträdets blomma är helt ljuvlig. Den bara skriker VÅR!!! 🙂 Och som jag tycker om den blekgula färgen på hyacinterna. Samma som på mina clivior som jag snart väntar på ska slå ut. Kanske de första visar sig till påsk.
  Slutligen vill jag önska dig och de dina en skön påskhelg. Hoppas du får riktigt härliga dagar hos din mamma med skön vårvärme … den ska ju verkligen komma nu.
  Kram Anita

  • Ja, det spelar ingen roll om det blir mandlar eller inte, bara blommorna är värt att ha trädet för. Så vackra blommor!
   Hittade fler blekgula hyacinter på Lidl, så det fick bli några till.
   Fin helg till dig också!
   Kram Kristina

 2. Vilka ljuvliga bilder! ‘Gypsy Queen’ satte jag ett gäng av i höstas på lite olika ställen i trädgården och nu blommar de för fullt! Oj, vad nöjd jag är med dem!
  Hoppas du hade en härlig påsk. Själv var jag I Norge hos föräldrarna en vecka med barnen och maken vaktade hund och trädgård. Gissa om det hade hänt mycket i trädgården på en vecka när värmen slog till? Antar att det var samma sak hos dig.
  Kram Nora

  • Tack! Tycker mer och mer om hyacinter på våren.
   Skönt för er att komma iväg en sväng till Norge. Det händer verkligen mycket på några få dagar. Jag kom hem till körsbärsblom, utslagna tulpaner och blommande magnolia. 🙂
   Kram Kristina

 3. Du älskar verkligen din Dodong och det är så trevligt att få följa dess utveckling och olika vackra sidor genom dig.
  Snyggt med glasdropparna!

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s