Bland magnoliablom, kungsängsliljor och tulpaner

Det har regnat av och till hela helgen. Ett stilla vårregn som får allt som växer att sträcka på sig och se extra grönt ut. Inga jättemängder, troligen bara 7-10 mm, men det har inte kommit en droppe på en månad så vi är glada och tacksamma för det som kom. I dag har jag varit ute i regnkläder och lassat ut välbrunnen fårgödsel som jag fick av min arbetskamrat. Nu hoppas jag att det växer så det knakar!

De här bilderna tog jag tidigare i veckan, en dag när det var så där bra fotoväder. 🙂

Avenbokshäckarna spricker ut nu och trädgården får en grön ram. I bakgrunden skymtar praktmagnolian.

Praktmagnolian har som vanligt sällskap av de knallblå pärlhyacinterna. De blommar alltid samtidigt, som jag berättade mer om HÄR.

De knalligt rosa tulpanerna ‘Pink Impression’ gör kopparlönnen sällskap.

Vid trädgårdsboden och Skära rabatten blommar plommonträdet ‘Opal’. Förra året blev det inte ett enda plommon, 😦 förmodligen på grund av torkan. Låt oss hoppas på en bättre skörd (och mer regn) i år!

I trädhörnet är Ullungrönnen ‘Dodong’ grön och fin nu och under blommar en matta av olika gula tulpaner, bland annat ‘Daydream’ och ‘Blushing Apeldoorn’. På motsatta sidan blommar de skära tulpanerna som jag tyvärr inte vet sortnamnet på.

De här skära tulpanerna ska upp och flyttas, det är ett av årets projekt. De skär sig lite väl mycket med de gul-orange sorterna på andra sidan gången. I stället blir det andra sorter till hösten.

I Lunden blommar både det gamla plommonträdet ‘Reine Claude d’Oulins’ och bigarråträdet. Himlen är vit. 🙂

Men marken den är bara vit fläckvis, där kungsängsliljornas matta sakta fylls på av frösådder. Trädgårdskissen är sällan långt borta. Mysigt med lite fyrbent trädgårdssällskap!

Länkar till Trädgårdsfägring. Önskar en fin vecka och hoppas alla med torka får mer regn.

14 tankar på “Bland magnoliablom, kungsängsliljor och tulpaner

 1. Vet du Kristina, när jag såg din lilla länkbild på TrädgårdsFägring så trodde jag du varit i Keukenhof 🙂 Otroligt vackert med tulpanerna. Och alla dina kungsängsliljor. Det verkar vara ett riktigt magnoliaår i år, jag har sett massor av blommande magnolior. Men min har bara en handfull blommor. Vet inte varför men det verkar som om den tagit sig ett viloår.
  Skönt med lite regn även om det inte var så mycket. Här väntar vi fortfarande men nu ser det ut som om det kan komma lite imorgon och övermorgon. SMHI säger att prognosen är ”ganska säker”. Samtidigt har det blivit betydligt svalare och kommande nätter spås minusgrader. Jag har bara min hortensia ute (den fick löss) men den står under dubbel fiberväv så det går nog bra. Den har mängder med knoppar som jag är rädd om.

  Önskar dig en fin Valborgshelg!

  Kram Anita

  • Tack Anita! Inget Keukenhof, bara en massa tulpaner hemma hos mig. 🙂 Har man nu turen att inte ha rådjur så måste man ju passa på!
   Min praktmagnolia blommar fint, men mina andra har inte en enda knopp i år. Med tanke på förra årets torka så…
   Hoppas regnet kommer till er också snart!
   Inga minusgrader här i sikte i nuläget. Håller tummarna att jag slipper det.
   Fin Valborg till dig också!
   Kram Kristina

 2. Jisses, vad dina tulpaner blommar redan, här har bara någon enstaka slagit ut än så länge. Inte har vi haft regn sedan i höstas, men frost var det i natt. Detta oberäkneliga väder!
  Du tänker väl spara de rosa tulpanerna och plantera dem någon annanstans? Personligen tycker jag ju bättre om dem än om de guloranga, men det är ju inte min trädgård 😉
  Vackert med din matta av min landskapsblomma, önskar att den trivdes bättre hos mig och inte hoppade runt på olika platser i rabatterna 😀
  Kram kram!

  • Jodå, de skära tulpanerna ska få två nya platser. Såg ut dem i helgen när jag kunde gå runt med ett fång utslagna blommor och se var de passade in. 🙂
   Kungsängsliljorna hoppar en del här också, men jag tar upp och flyttar dem allt eftersom.
   Kram Kristina

 3. Fint med alla tulpanerna! Du låter dem alltså stå kvar sen… Jag är alltid så tvehågsen hur jag ska göra men de flesta har fått komma upp på senare år utom botaniska.
  Läcker bild med vitt plommonträd vid vit vägg. Kan tänka mig att det blir nästan självlysande på natten.
  Allt gott och kram
  /Anette

  • Tack! Tulpanerna trivs bra hos oss, jorden är väldränerad. Orkar inte gräva upp lökarna, så även om en och annan tulpansort försvinner med åren kommer de flesta tillbaka och förökar sig.
   Ja, de vita blomsterhaven lyser upp fint i kvällningen! 🙂 Men nu ”snöar” det och blommorna faller.
   Kram Kristina

 4. Va fint det är i din vårträdgård! Gillar speciellt massplanteringarna med likadana Tulpaner – jättesnyggt!

 5. Dina tulpanhav är helt underbara. Roligt att du har ‘Blushing Apeldoorn’. Det är en av mina absoluta favoriter. Så snygga när de börjar rodna. Praktmagnolia, pärlhyacint, kungsängslila, och fruktträd i full blom, och liten söt kisse. Så härlig tid och så fint hos dig nu!

  Kram Anna-Karin

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s