En trädgård insvept i septemberdimma

En ledig septemberdag vaknar jag alldeles för tidigt och kan inte somna om. Det är bara att stiga upp, äta frukost och när det ljusnar ser jag dimman svepa in trädgården i ett mjölkigt dis. En trist morgon blir genast mycket trevligare!

I trädgården är det alldeles tyst när jag smyger runt med mobilen, duckar under spindelnätstrådarna och njuter av att vara ensam i trädgården. Sällan är väl hösten så vacker som en dimmig morgon. Följ med på en rundtur!

Med en bild på ett av många spindelnät, här på en av mina många dahlior, avslutar jag rundturen i trädgården. I bakgrunden syns de knallröda rönnbären i ullungrönnen ‘Dodong’.

Önskar er en fin septembervecka, här pågår operation upprensning och höststädning. Sedan något år tillbaka börjar jag redan i september för att slippa de där stressiga, kalla och regniga oktoberdagarna när allt måste vara klart… I helgen städades därför växthuset och nu har remonterande jordgubbar och vintergrönsaker i plastback flyttat in i stället för chili, gurka och tomater.

8 tankar på “En trädgård insvept i septemberdimma

 1. Fina bilder! Er trädgård bjuder på en rik, varierad växt- och blomprakt över hela säsongen. Är så glad och tacksam att jag fått möjligheten att besöka er oas vid ett par tillfällen!
  Vill också passa på att gratulera till det fina reportaget i Trädgårdsamatören.
  Hösthälsningar
  Gunnel

  • Tack snälla du! Det är alltid lika roligt när någon annan uppskattar trädgården lika mycket som vi själva gör. Reportaget blev riktigt bra och bilderna så fina!
   Hälsningar Kristina

 2. Visst är det väl något speciellt med dimma och jag följer så gärna med på en tidig morgontur i er vackra oas. I år verkar dahliorna blomma mer än någonsin. Har sett många, många dahlior bland annat i planteringarna i vårt centrum. I förra veckan hade jag turen att få besöka en privat trädgård där 170 dahlior växte tillsammans med andra växter i ett brant stenparti med porlande bäck och vattenfall. Enormt vackert.
  Jag har nu läst reportaget från er trädgård i Trädgårdsamatören och det var väldigt, väldigt bra. Många fina bilder och väldigt bra skrivet (proffsigt skulle jag säga). Jag förstår att ni är nöjda.
  Sol här idag men bara plus 4 när vi gick ut på morgonpromenad. Hösten, den ”riktiga” närmar sig. Härligt att starta städning tidigt. Ska nog ut idag och tömma det sista i pallkragarna.
  Önskar dig en fin fortsättning på veckan!
  Kram Anita

  • 170 dahlior, det var en rejäl samling må jag säga! Måste ha varit heeelt fantastiskt! Dahliorna hos oss har varit superfina i år, tack vare nästan snigelsäker plantering i de upphöjda bäddarna. Det blir det definitivt repris på nästa år!
   Ja, Agneta var en reporter det var ett rent nöje att både träffa och se resultatet av. Superproffsig och jättetrevlig, mycket bra kombo.
   Tack för att du följde med på min dimmiga promenad Anita! 🙂
   Kram Kristina

 3. Din trädgård är vacker oavsett väder ❤ Men jag tillhör dem som älskar dimma, så jag njuter lite extra av dina bilder.
  Tänkte på dig när jag tryckte ned åtta fådda gräsplantor i den rabatt du med all rätt tyckte att jag skulle gräva upp och göra om. Ett annat år så … 🙂
  Kram!

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s