Ännu ett bildspel uppladdat

Nu har jag lagt ut ännu lite fler foton från våra omgörningar i trädgården under Trädgårdsprojekt: Trädhörnet. Fotona börjar 2006, två år efter att vi planterade. Tyvärr har jag inte tidigare trädgårdsfoton än så digitalt. Det får bli nästa vinters projekt att skanna in alla gamla trädgårdsfoton…!

Men trots att själva planterandet inte är med kan ni ändå få en bild av hur området har vuxit upp under åren som har gått. Ni ser också att vi har gjort om gången och flyttat en del växter längs den som blev för stora. Den lilla, lilla funkian vi köpte och planterade visade sig bli gigantisk, så den grävdes upp och fick flytta till Lundområdet i stället.

De två marktäckarna i området, skuggröna och sockblomma, har mött två olika öden när de har brett ut sig. Skuggrönan var fantastisk på att kväva ogräs, men blev med tiden närmast invasiv och har grävts upp bit för bit och hamnat i komposten… Sockblomman gillade också läget och bredde ut sig, men det som blev för mycket i Trädhörnet planterades om i Lundområdet i stället.

Avslutar med tre foton från Trädhörnet som i alla fall väcker min vårlängtan; spirande funkia, gyllenlönnens späda blad och sockblommas fina blommor.

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s