Blåaste blått vid garageväggen

WE Gladstone 1

Vår trädgård har betydligt fler lila blommor än den har blå, men en blå favorit är vår klematis WE Gladstone. Den brukar få en och annan besökare att stanna upp när den blommar för fullt mot vår garagevägg.

Den tycker jag hör hemma hos Moseplassen vars x-factor tema är blått denna gång.

Vår långa garagevägg såg så tråkig ut, men det är inte lätt att ha en rabatt när infarten är stensatt. Vi plockade bort några stenar, grävde en stor grop, jordförbättrade och planterade bland annat WE Gladstone. Det är en gammal klematissort från 1881 framtagen av Charles Noble och uppkallad efter dåvarande premiärministern.

WE Gladstone blommer från juni till september, blir runt två meter hög eller strax däröver. Den ska inte beskäras, det räcker att putsa bort det som dött. Den trivs i både sol och halvskugga, vårt exemplar växer mot en östervägg. Blommorna är stora, runt 15-20 centimeter är normalt.

Vår klematis klättrar i ett vitlackat armeringsnät som vi satt fast på väggen med distansklossar. Regelbunden vattning är ett måste för oss eftersom plantan (på grund av stensättningen) annars skulle torka ihjäl, men med gödning, lite ompysslande och vatten blir den så här fin.
WE Gladstone 2

13 tankar på “Blåaste blått vid garageväggen

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s