Månadens favoritväxt mars

Jag väntade ett tag med att bestämma vilken min favoritväxt i mars var. Tänkte att det kanske skulle hinna upp lite mer i trädgården. Men så fel man kan ha, en vår som denna. Så månadens favoritväxt blir något som jag redan har skrivit om, under vårteckensspaningen för en och en halv vecka sedan: min söta vårblommande cyklamen, Cyclamen coum.

Sist jag såg den, i går under en runda i trädgården där jag spanade efter saker som kunde flyga bort i den annalkande snöstormen, såg den ut så här:cyklamen i snö 2Det är lite jobbigt att vara en cyklamen när det blir väldigt kallt efter att ha varit milt några dagar. Får väl se om den repar sig eller om det var slutblommat nu.

När det inte var svinkallt såg den ut så här:cyklamen skär 4Ljuvligt söt och illskär muntrade den upp mig varje gång jag passerade. Även om det skulle vara slutblommat för i år så hann jag glädjas åt den i två veckor. I år blir den definitivt min favoritväxt i mars!

 

8 tankar på “Månadens favoritväxt mars

  1. Nästan lite overklig, så vacker! Bra val…..inte för att dt finns så mycket som pockar på uppmärksamheten i trädgården just nu..

    Så underbart du har det i ditt fönster!

    Kram,
    Maria

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s