Tusen trädgårdar – om ett år är det dags!

Den 29 juni 2014 är det dags för den tredje upplagan av Tusen Trädgårdar. Första året, 2010, var vår trädgård mitt uppe i Den stora omgörningen (se under trädgårdsprojekt i menyn ovanför), så då roade jag mig med att åka runt till en handfull trädgårdar. Inte gjorde det trista vädret med strilregn något när det gällde att prata med trevliga trädgårdsmänniskor inte! Vi gick där med våra paraplyer och njöt ändå.

Andra året, 2012, var vi med. Och vilken dag det var! Sol och varmt från morgon till kväll. De första besökarna kom tio minuter efter att vi hade öppnat klockan 10 och de sista gick drygt sju timmar senare … Runt 300 besökare, minst, är vår uppskattning eftersom det aldrig under hela dagen var tomt i trädgården, utan droppade in personer hela tiden. Många gick där länge, andra drog vidare efter ett snabbt varv i trädgården. Och precis så ska det ju vara. Vi har ju alla olika tycke och smak hur en trädgård ska vara. Vår trädgård är vår egen gröna oas i vardagen, men någon gång (läs: vartannat år) kan det vara kul att låta andra ta del av den. Inget är ju härligare än att få ny inspiration och hitta nya växtfavoriter.

Är det fler bland er som läser här som funderar på att visa er trädgård under Tusen Trädgårdar nästa år? För er som tvekar kan jag bara säga ”gör det”. Det är så kul och man träffar så många trevliga trädgårdsmänniskor på hela skalan från glad nybörjare till trädgårdsamatör.

Denna gång hålls Tusen Trädgårdar inte i augusti som 2010 och 2012, utan i juni. Det tycker jag är bra, det blir lite variation i trädgårdarna så att det är kul att åka tillbaka till de man har sett förut.

Hur ser det då ut hos oss i slutet på juni? Ja, titta in på det alldeles nya bildspelet under En trädgårdstur i bilder ovan i menyn, så får du se. Hur långt vi har hunnit komma med omgörningen av Bärlandet, byggandet av ny trädgårdsbod och uppmonterande av växthus nästa år, det är en annan historia. Vi hade ju trott att Tusen Trädgårdar skulle hållas i augusti igen…

2 tankar på “Tusen trädgårdar – om ett år är det dags!

  1. Hade en tanke om att delta men artrikedomen är inte så stor här nu. Men strukturen är fortfarande bra… ..den som lever får se. Alternativet att titta på andras trädgårdar är ju också lockande. Kram, Carina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s