Det surrar på alla håll

Vi gillar insekter i vår trädgård och försöker underlätta för dem att leva där. Det händer att jag gräver upp brännässlor som kommer upp i rabatten och återplanterar dem inne i häggmispelhäcken – annars blir det ju inga nässelfjärilar! Vi har valt att odla många växter som gillas av fjärilar, bin och humlor. På olika platser finns det också fat med vatten där insekter kan landa på en sten och dricka. På Stora trädäcket har vi en zinkbalja med vattenväxter, där brukar även vår katt lapa vatten, av någon underlig anledning föredrar han det framför det rena i de fyllda vattenkannorna!

I dag när jag gick runt på en fotograferingsrunda surrade det på alla håll och kanter.

humla 6
Bi i den rosa isopen…humla 7
.
.. och så iväg till nästa blomma!

7 tankar på “Det surrar på alla håll

 1. Jag tycker också om när luften surrar av insekter. Väljer alltid växter utifrån färg, form och hur intressanta de är för djurlivet. Jättefina bilder!
  Kram Hélena

 2. Härliga insektsbilder. Gick en sväng häromdagen i min trädgård och har lyckats helt omedvetet få in en del insektslockare. Då blev jag glad! Räknade, nåja inte så lätt, minst 10 humlor i en Sanguisorba 🙂

  Kram, Carina

 3. Ja det är roligt när man har ett bra djurliv i trädgården. Insekter inget undantag. Efter att ha kört allmänt ”insektsvänligt” nu några år börjar jag fundera om jag inte ska gå ett steg till och skaffa en bikupa…:)

  • Låter som en bra idé, bra med både ökad pollinering i trädgården och att vi får fler bin i landet. Har haft tankar på att kolla om jag kan ”låna” en bikupa av en biodlare, men hittills inte fått kontakt med någon i närheten. Tydligen är det svårt att flytta bin över församlingsgränsen, rent pappersmässigt. Hoppas det löser sig med egna bin för dig! 🙂

   • Det låter lite besvärligt det där med att man inte kan flytta bin hur som helst, men jag håller med dig att det vore bra om man först fick ha en kupa på gården som någon annan ansvarade för, men som man fick hjälpa till med för att se om det är något man gillar. Du får ”annonsera” i den lokala biodlarföreningen. Det kanske hinner dyka upp någon som är intresserad innan nästa år!

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s