Om jag var en blomma…

… så skulle jag vara, ja vadå? Det här var ett svårt tema i Blommig fredag. Men jag har alltid haft en speciell känsla för magnolian. Det här var min allra första ”måste ha”-växt (eller, ja, träd).

Min speciella känsla för magnoliaträdet började när jag bodde i London i 20-årsåldern. Jag minns fortfarande den där vårdagen när jag kom dit och för första gången såg en magnifik praktmagnolia full av ljuvt rosa, stolta, praktfulla blommor. Åh, vad jag ville ha! Och jag bestämde där och då att om jag en dag bodde där det gick att ha en praktmagnolia, så skulle jag ha det. I ett hav av blå pärlhyacinter, precis som där.

Så, jag kanske inte ”är” en magnolia, men den här blomman har en speciell plats i mitt hjärta, så därför väljer jag just den!

magnolia 1 Magnolia 2

För fler varianter på veckans tema i blommig fredag, titta in här.

40 tankar på “Om jag var en blomma…

 1. Så underbart vackert! Magnolia i ett hav av pärlhyacinter. Vilken vårlängtan jag fick nu 😉 Jag har varit mycket i England på vårarna och fascinerats av magnolior. Hos mig fungerar inte den underbara praktmagnolian men jag har en annan, Wadas Memory och den blommar med massor av vita fjärilsliknande blommor på våren. Ett jättebra val!

  Önskar dig en trevlig helg!

  Kram
  Antia

 2. Den där Magnolian…. hur underbar och åtråvärd som helst!
  Jag förstår din förälskelse!
  Jag planterade min allra första i våras….. En Stellata, som blommade! Sen dog den 😦
  Inte ett enda blad slog ut! Den står fortfarande kvar i rabatten i förhoppning om att den börjar leva igen nästa sommar….Om inte så blir det en ny för jag tycker som du!

  • Tyvärr känner jag igen det. Har haft ihjäl två magnolior genom åren, den ena tynade bort under flera år och stendog sedan. Den andra missade vi en (1) vattning i våras när värmen kom och så var det ajöss med den. Men det fick bli en annan, så nu har vi en praktmagnolia (den på fotona) och en rosa stjärnmagnolia som jag hoppas klarar vintern… Återstår att se!

 3. Underbart att ha en så’n påminnare i sin trädgård! Motsvarande för mig skulle bli St James’s Park i vårskrud men då blev det mååånga sorters blommor. Men så många vårar jag varit där. Magnolian är en riiktig skönhet även utan blommor. Kram från Carina

  • Ja, en liten bit av ett ungdomsminne finns här varje vår och det gillar jag. St James kan jag inte komma ihåg om jag någonsin var i, tittade på kartan och tror den låg ”fel” till för mig där jag åkte buss o tunnelbana. Längtar verkligen tillbaka till London ibland, speciellt om vårarna. Åker till England med några års mellanrum för att hälsa på vänner, men har inte varit i London på 13 år nu, alldeles för länge sedan om du frågar mig! Kram Kristina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s