1:a advent ~ Blommig fredag

julkrubba 3

På söndag är det första advent. Det är lika fascinerande varje år, att inse att snart har ett helt år gått. Igen. Till första advent åker en del av julpyntet fram här hemma. En av de saker som plockas fram är den här: en julkrubba i papp från mina farföräldrars hem. Tycker den är så vacker. Nu är våra barn så stora att jag vågar ha den framme utan att vara rädd att den ska gå sönder för att någon vill ”klappa” djuren.

Julkrubba 1

julkrubba 4

julkrubba 6

I år har den fått sällskap av några av de vita julrosorna från trädgården.

julkrubba 2

julros helleborus niger 2

julros helleborus niger 1

Ta gärna en titt hos Hélena och se vad andra skriver om på veckans tema i Blommig fredag.

26 tankar på “1:a advent ~ Blommig fredag

 1. Nej men ååååh, du har samma julkrubba som jag har ! 🙂 Den är så fin. Jag fick den av min farmors moster när jag var liten, så den har följt mig genom livet. Skojigt, jag har aldrig sett den hos någon annan förut. Ha en fin helg !
  Lisa/Lisas trädgåd

  • Nej, de är nog slängda sedan länge hos många, så skör och ömtålig som den är. Men jag är glad att min mamma tog hand om den och la undan när min farmor dog, så den kan fortsätta glädja oss i adventstid.
   Önskar dig också en fin advent!

 2. Visst är det väl härligt med traditioner. Och så roligt att ha en så gammal trädgårdskrubba. Fantastiskt att den hållit så länge. Det gjordes många fina saker förr i tiden i just papp. Man ser ju här att den har väldigt fina detaljer. Och så din vackra julros som blommar så lägligt. Tänk så himla mysigt att kunna plocka in sina egna julrosor till första advent.

  Önskar dig en riktigt fin adventshelg!
  Kram Anita

  • Den är lite skamfilad på sina ställen, men så länge den hänger ihop hjälpligt får den komma fram några veckor varje år. Ja, visst känns det lite lyxigt att kunna ta in egna julrosor. 🙂
   Önskar dig också en riktigt fin helg!
   Kram Kristina

 3. En sån kommer jag ihåg att det fanns i mitt hem när jag var liten, den är borta nu synd
  Var glad att du har din kvar
  Ha en underbar Advent
  Kram Meta

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s