Vårteckensspaning 23 februari

Nu är det vår, för nu startar årets omgång av Vårteckensspaningen hos Annica. 🙂

Så här såg det ut i vår trädgård i går 22 februari. Ingen snö kvar någonstans och fullt med vårtecken!

22 feb 14 snödroppar
Många fina ruggar med blommande snödroppar.

22 feb 14 gul julros
Den gula julrosen har nu slagit ut helt och har fler knoppar på gång.

22 feb 14 cyclamen
Cyklamen i blom i Trädhörnet.

22 feb 14 bot krokus
På framsidan blommar tuva efter tuva med botaniska krokus.

22 feb 14 dubbel snödroppe
I Trädhörnet blommar också en liten tuva med dubbla snödroppar som jag hoppas ska sprida sig åren framöver.

Sedan fanns det också en hel del som var på väg upp i rabatterna eller väntar på att spricka ut:

Det var också dags att lägga upp ett nytt månadsbildspel under En trädgårdsrundtur i bilder, så klickar du här kan du titta på ännu fler vårbilder från vår trädgård.

Vi har haft sportlov denna vecka och passat på att besöka släkt och vänner på lite olika håll i landet. Hos min mamma fotograferade jag ett annat vårtecken, frösådderna med de jätteverbenor jag ska få så småningom. Jag drömmer ju om att plantera ett hav av jätteverbenor efter förra årets semester.

15 feb frösådd jätteverbena
Många plantor blir det… 24 små jätteverbenor har fått en egen kruka och ändå är det mer än en halv kruka med småsådder kvar!

Inomhus blommar ännu en kruka från lökförrådet, Iris ‘Harmony’, en riktigt mörkblå snygging med lätt fransade blomblad och svagt vårig doft.

Vill ni se fler vårteckensspaningar klickar ni på länken längst upp i inlägget eller på snödroppsbilden i högerkolumnen på bloggen. Nu ska jag snart ge mig ut och trädgårdera lite. I dag skiner solen här i Skåne! 🙂

24 tankar på “Vårteckensspaning 23 februari

  • Mmm, lycka att få hjälp med vissa frösådder.
   Solen lyste en stund i alla fall, hoppas den visar sig lite mer i veckan. Nu är jag inne för att äta lite varmt innan jag ger mig ut igen. Så skönt att komma igång i trädgården.
   Kram Kristina

 1. Kan bara säga att jag njuter i fulla drag av dina härliga vårtecken. Här finns inga vårtecken, bara snö i rabatterna. Trots att vi har massor med plusgrader verkar det ta ett bra tag för snön som kom ner här om dagen att försvinna. Jag bara älskar din cyklamenbild med droppen. Så snygg den blev som header. Verkligen smakfullt.

  Ha en fortsatt härlig söndag i vårens tecken!

  Kram Anita

  • Tack! Cyklamenblommorna är lite jobbiga att fota eftersom de befinner sig typ fem cm över marknivå. Jag siktar, fotar och hoppas på det bästa. Droppen såg jag inte ens förrän jag stod vid datorn, men det är klart jag behövde en ny header. 😉
   Hoppas plusgraderna gör sitt i veckan så snön hos dig försvinner.
   Kram Kristina (inne en stund för matpaus)

 2. Men vad härligt, våren är ju långt gången hos dig. Julrosen är bara så vacker, jag har en inne just nu som ska få komma ner i rabatten bara vädret tillåter. Så förhoppningsvis har jag en alldeles egen julros till nästa vår =)
  Ha en fin söndag nu!
  Kram Annica

 3. Dina vårtecken är ungefär samma som finns här hos mig. Inte så konstigt kanske. VI bor ju relativt nära.
  Jag har också dubbla snödroppar och förra året tog jag en liten tuva som jag satte i en annan rabatt, för att få fler. Funkade bra!

  Kram

 4. Härligt med så många fina vårtecken! Riktigt läckert och fint med vårfräsch header 🙂 Hälsade på solen i Skåne i eftermiddags – ljuvligt.

  Kram, Carina

  • Kunde ju inte ha iskristaller längre kände jag… 😉 Skönt att du också har fått se solen, här försvann den ganska snabbt, men det var skönt den stund det varade.
   Kram Kristina

 5. Det var de finaste vårtecken jag sett hittills i år! Fantastiskt kul att det är så tidigt. Nu tror jag faktiskt att det kommer att funka hela vägen. I helgen är det MARS!
  Kram
  Marta

  • Tack! Med tanke på förra årets vår tycker jag att vi har förtjänat en tidig vår i år! Eller hur? Februari har bara rusat förbi, jag fattar inte att det redan är mars. I helgen ser jag fram emot trädgårderande så länge jag orkar.
   Kram Kristina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s