Färg, form & sommarblommor

När vi åkte runt i Frankrike under tre veckor förra sommaren fotograferade jag förstås en väldigt massa trädgårdar och blommor. Här på bloggen har jag inte visat mer än en liten bråkdel av allt.

Nu när många av oss går och spanar på fröpåsar och planerar sommarens planteringar tänkte jag bjuda på lite inspiration. Jag har – tyvärr – inte namn på allt som visas på bild. Men ibland är det ju lika mycket känslan, kombinationen av olika färger och former som man vill åt. Har jag skrivit fel växtnamn så rätta mig väldigt gärna! Vill du se en bild i större format, så klicka bara på den.

Nästa vecka blir det besök i privatträdgården med jätteverbenahavet som jag visade en bild av för några veckor sedan i Blommig fredag.

sommarblommor 11
sommarblommor 12
Någon form av gräs, jätteverbena, sommarljus och surfinia. Något klarblått också, kan vara salvia.


Röd salvia, vit och gul tagetes, gräs och röd begonia.


Jätteverbena, sommarljus, riddarsporre och gräs.

sommarblommor 14
Parasollsäv, surfinia och blomstertobak.
sommarblommor 13
Rödbladigt gräs, surfinia och någon sorts mörkbladig bladväxt.


Rosa verbena och vad är det mer? Någon som kan hjälpa till med namn?

sommarblommor 4 sommarblommor 6
Vita isbegonior, silverek, rips (eller är det en låg verbena?) och lavendel.


Vit och gul tagetes, röd begonia, röd salvia och vad mer?

4 tankar på “Färg, form & sommarblommor

 1. Måste vara kul att gå tillbaka och titta igenom alla härliga semesterbilder 🙂 Inspirerande är de också. Jag stog vid fröhyllan för ett tag sedan och valde. Brukar inte så särskilt mycket annueller, inga alls egentligen. Men så tänkte jag – i år testar jag igen. Det blev vitt och mörkt violett som får komplettera mina ageratum. Nu är alla frön sådda och det gror antingen bra eller dåligt. Törnrosas kjortel gror inte alls tex..

  Tack för inspirationen! Kram, Carina

  • Ja, det är himla mysigt att titta tillbaka och minnas. Håller på med bilder till ganska många olika inlägg. Veckorna framöver blir det lite från några av visningsträdgårdarna på mässan i Chaumont och så lite inspiration vad gäller olika typer av spaljéer, klätterstöd och snygga bänkar till trädgården.
   Trist när det inte gror som man tänkt sig. Jag hoppas fröerna gror som jag vill när det är dags att så här. Jag har precis beställt lite fröer på nätet, bland annat olika zinnior och lejongap.
   Kram Kristina

 2. Ååh, tack för den härliga injektionen. Den behövde jag. Jag har alltid varit svag för de blå, rosa och lila nyanserna men jag måste säga att när jag ser det tredje kollaget uppifrån med de glada, eldiga färgerna så inser jag hur läckert det är med starka färger.

  Kram Anita

  • Det jag tyckte var lite kul var att de på många ställen använde växter som vi sällan ser i sommarplanteringar här. Isbegonior till exempel. Kul att börja tänka i lite andra banor ibland.
   Kram Kristina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s