Vårteckensspaning 16 mars

Det har varit en lååång helg fylld av trädgårderande. Gav inte upp förrän det var beckmörkt ute (längtar efter sommartid). Berättar mer i morgon om vad vi har hållit på med. Men nu: veckans vårteckensspaning!

 

Våririsen blommar för fullt, rabarbern är på väg upp och backsippans söta luddiga knoppar har dykt upp.

Även djuren vaknar till liv: tranornas rop hörs över huset, humlorna surrar i rabatten och nyckelpigorna kryper omkring. Vår katt, han ligger stilla och njuter av vårsolen, passande nog i vår Solrabatt. Där har jag inte vårrensat ännu, utan det finns ett mysigt lager med löv att ligga på…

Avdelningen ”hur ska det här gå?!” Stora skott på klematisen, kejsarkronorna och stäppliljorna är på väg upp och bladen på ‘Eden rose’ har spruckit ut…

Vill du se andra vårtecken från hela landet klicka på vitsippsbilden i högerspalten eller klicka här.

16 tankar på “Vårteckensspaning 16 mars

  • Det lustiga är att jag varje vecka tror att det inte har hänt så mycket sedan sist. Och sedan när jag går runt och verkligen spanar så upptäcker jag än det ena, än det andra som jag inte har ”sett” fast jag har gått förbi. Skönt för våra katter att solen värmer. 🙂

 1. Underbara bilder! Här har jag inte alls kommit så långt som tänkt. Vi har haft så stormigt och oskönt väder att jag bara varit en liten stund i Lugnet för att så. Visserligen var det bättre i eftermiddags men då var vi på kalas.

  Kram

  • Ja, vädret i lördags var ingen höjdare, men i dag var det helt okej om man bara var varmt klädd. Så är något jag snart måste ta tag i, ska bara få koll på vad som tar längst tid och ska sås först.
   Kram Kristina

 2. Vilka underbara bilder! Du råkar inte ha namnet på den lila Irisen i collaget högst upp? Föll som en fura för den nämligen:-)
  Hoppas du får en riktigt skön vecka!
  Kram!

  • Jodå, visst har jag namnet. Den heter ‘Purple Gem’. Passande namn eller hur? Planterade en massa nya lökar i höstas och det här är en av de nya sorterna, jag är riktigt nöjd med den jag också!
   Önskar dig en fin vecka också!
   Kram Kristina

 3. Det är sån skillnad på södra Sverige och bara dit jag bor, i Bohuslän, det är jättekul att se! Och vilka fina vårtecken du har!
  Agneta

 4. Njuter av dina vårtecken! Visst är det härligt att det händer så mycket trots att det för oss känns ganska kyligt 🙂 Stäpplilja… ..hmm är det Eremurus? Jag är ju inte så bra kompis med de svenska namnen tyvärr. Jag spanar nog allra ivrigast i kallbänken nu. Har det kommit några nya piongroddar eller perenner…

  Ha en härlig vecka! Kram, Carina

  • Det är Eremurus robustus. Köpte knölarna förra sensommaren, så det ska bli intressant att se hur de trivs hos oss. Har satt knölarna i dräneringsgrus och det verkar ju ha fungerat bra så här långt.
   Spännande att spana efter piongroddar! Ibland är det ju så smått i krukorna att man först inte ser att något har grott och sedan, när ögat vänjer sig, så är det plötsligt grönt överallt. 🙂
   Ha en fin vecka du också!
   Kram Kristina

  • 🙂 Likadant här, jag tror att jag ska komma ihåg vilka lökar jag sätter var, men det är ju alltid något jag inte har en aning om förrän det slår ut.
   Kristina

  • Va, bara en endaste iris? Fy, vad trist! Visst är han en solkatt, vår kisse, och han vet verkligen var man hittar läigaste solplatserna i trädgården.
   Kram Kristina

 5. Makalöst härliga bilder. Trodde jag redan skrivit hos dig men jag blev förmodligen så förtrollad av alla dina vårtecken att jag glömde bort det 🙂 Här har våren stannat upp rejält. Igår morse vaknade vi till snö och inatt har det varit minus 6 grader och dom spår kallt i morgon natt också. De kalla nätterna följs av dagar med sol och kall vind, inte bra för växterna. Jag är glad att jag har säckväven kvar på rosorna. Men mot slutet av veckan spår dom varmare igen även om det ska komma lite mer snö däremellan. Men på torsdag ska jag åka på trädgårdsmässa, det ska bli jättehärligt 🙂

  Önskar dig en fortsatt fin vecka!

  Kram Anita

  • Minus sex grader vill jag inte ha här, hoppas verkligen våren kommer tillbaka snarast möjligt. Tur du kan muntra upp dig och ladda vårbatterierna med trädgårdsmässa! Lite avis är jag allt, inte minst när jag läser om alla spännande föreläsare! Mässan i Malmö hade ju bara en handfull att välja på varav ett par var nästan identiska med förra årets. Lite fantasilöst kändes det som. Jag ser fram emot att få se bilder från mässan hos dig och andra. 🙂
   Kram Kristina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s