Som från en annan planet ~ Chaumont del I

Jag fortsätter att visa inspiration från förra sommarens resa i Frankrike. Det här är första inlägget av tre från den internationella trädgårdsutställningen i Domaine de Chaumont-sur-Loire. På slottet har en gång Catherine de Medici och Diane de Poitiers bott. Det här inlägget är också mitt bidrag till veckans tema i Blommig fredag – måttfullhet. Den här trädgården är allt annat än måttfull…

Chaumont
Slottet och en av de många sommarblommeplanteringarna. (Vill du se mer hittar du det i ett inlägg jag skrev förra veckan, klicka här.)

Trädgårdsutställningen har arrangerats i över 20 år. Varje år byggs runt 25 visningsträdgårdar upp från noll och visas sedan mellan april och november. Av de som visades 2013 var det ju vissa som föll mig mer i smaken än andra, om man säger så. Här kommer en klart annorlunda trädgård där jag fick vänta en bra stund innan jag kunde fota den utan en massa besökare ”i vägen”. 😉Chaumont entendre les couleurs 4
Jag vet att det är en annan sak att bara se det på bild, men det var verkligen magiskt att komma runt hörnet på häcken som inramar de olika visningsträdgårdarna och så öppnar sig… detta?!

Det var som att kliva in i en annan värld, på en annan planet. I fjärran den klotrunda kojan och så bron över en ”flod” av alunrot och gräs med stora trädormbunkar som utropstecken.Chaumont entendre les couleurs 6

Chaumont entendre les couleurs 5Så här såg det ut när man satt inne i klotet och tittade ut på trädgården.

Chaumont entendre les couleurs 2
Och för er som undrar hur klotet med bänkarna var tillverkat, här ser ni en del av konstruktionen.

Chaumont entendre les couleurs 1
”Se ljud, höra färger” heter trädgården som är gjord av ovanstående franska team.

Nästa vecka kommer del två från Chaumont. Då visar jag bilder från ett par trädgårdar som inte kunde vara mer olika i sin utformning – trots att de båda har vatten som huvudtema.

22 tankar på “Som från en annan planet ~ Chaumont del I

   • Kristina – does your blog theme include ”widgets”? If you do not have or want a side bar, you could do it maybe on the bottom of your post …
    On the web there are several companies who give out free translation widgets. Google has one. They give you instructions how to download it on your blog.
    There are probably other possibilities, but I don’t know much yet about the wordpress way of doing things. Sorry to be so vague.

   • I’ll get my husband to help me look into it, he’s better at that part when it comes to computors. I’ve got widgets, but I must admit I didn’t know there’s more than the ones I’ve got in my theme. I’ll let you know when I’ve fixed it.

 1. Näe den trädgården var allt annat än måttfull. Fantastisk utsikt från klotet!!

  Ha en härlig helg!

  //Veronica

 2. Slottet ser ut som hämtat ur Törnrosa. Sedan vandrar man från sagans värld till, som du säger, en annan planet. Verkligen en annorlunda installation. Utsikten från klotet gillar jag mycket.

  Kram Anita

 3. Svulstigt var ordet 🙂 Kul idé och idéer kan man aldrig ha för många på lager. En detalj här och en där så blir receptet bra.

  Såg kommentaren om översättning… ..konstigt att hon inte får ‘den här sidan är på svenska vill du översätta’. Det brukar man ju få…

  Ha en härlig trädgårdshelg! Kram, Carina

  • Ja, visst är det en häftig idé?
   Vet inte heller varför hon inte får upp översättningsoption, men tror jag har hittat en lösning till henne.
   Vi ska ha en härlig trädgårdshelg, det är ju helt fantastiskt väder! 🙂 Hoppas foten inte hindrar dig från att vara ute en del iallafall.
   Kram Kristina

 4. Omåttligt förtjust blev jag! Ja, så kul med klotet, tänk att sitta där och kika ut… Inser att jag behöver en koja av något slag. Härligt att uppleva sådant som förvånar, som griper tag i en och får stanna upp en stund. Tack för en härligt inlägg!
  kram
  Katarina

  • Varsågod! 🙂 Kul att kunna visa fler något annorlunda. Kojor är bra för själen tror jag, att ha ett eget hemligt ställe där man kan få vara ifred en stund.
   Kram Kristina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s