Vårteckensspaning 13 april

Vädret denna helg har varit minst sagt varierande. Sol, störtregn och blåsigt. Men vi fick gjort en hel del i alla fall.

Trädgårdsbodens saga är all, efter tre lass till tippen så var all dyblöt isolering och halvruttna brädor borta. Vi har gjort en massa småplock denna helg: klippt rosor, gödslat rabatterna, rensat ogräs, lagt ut trampstenar i Skära rabatten, flyttat en del vårblommor som stod ”fel” färgmässigt, byggt stöd till hallonlandet med mera.

Jag har fyllt upp hypertufatrågen jag gjorde förra sommaren också, nu är de klara för plantering. Jag ska till STA:s växtmarknad i Alnarp 4 maj och räknar med att hitta en del kul då. Någon mer i söder som tänker sig dit?

12 april 14 hypertufa
Hypertufatrågen börjar redan få grön mosspåväxt, kul att det går så snabbt. De är fyllda med lite leca i botten och sedan sättsand/grus + lite dekorstenar från lokala grustaget.

Sedan förra veckan har det här hänt (som vanligt gäller att om du vill se bilder i större format, bara klicka på en av dem. Vill du veta namnet, för markören över bilden):

Och sedan glädjer jag mig åt att tulpanhavets vackraste tid närmar sig.

13 april 14 tulpan Orange Toronto
Underbara ‘Orange Toronto’ som stormtrivs i vår trädgård. Snart, snart exploderar den i ett eldrött hav i Trädhörnet.

Vill du se fler vårtecken från vårt avlånga land, bara klicka på vitsippsbilden i högermarginalen så kommer du till listan.

16 tankar på “Vårteckensspaning 13 april

  • Om! 🙂 Gick ett par extrarundor idag och bara spanade på allt fint som kommit upp. Glömde fota en del insåg jag när det mörknat, får visa det nästa vecka.
   Kram Kristina

 1. Wow säger jag, så snygga dom är hypertufatrågen. Var inne och tittade på din eminenta beskrivning också. Dom ser ju verkligen ut som riktiga stentråg nu när dom börjar bli mossbelupna. Ser fram mot bilder när du planterat dina alpiner där. Och våren marscherar på snabbt i din trädgård ser jag. Underbar bildkavalkad!

  Kram Anita

  • Ja, det gick mycket snabbare än vad jag hade trott att det skulle göra för trågen att börja se ”gamla” ut. Längtar tills det blir lite växter i dem också.
   Kram Kristina

 2. Dina hypertufatråg är sååå snygga! Spännande att följa.

  Så mycket fint som blommar hos dig (som alltid:)). Set röda tulpanhavet måste vara fantastiskt.

  Ja, jag är så glad för min lönn. Mycket funderande kan jag lova. Har tittat på ditt fina träd mååånga gånger:).

  Kram,
  Maria

 3. Underbara bilder på härliga vårtecken. Blickar avundsjukt på din sockblomma, var tvungen att sticka ut och inspektera mina och de är så små och klena. Varför? Ditt tulpanhav.. oj! Hypertufakärlen är jättefina. Jag har gjort ett litet bord i hypertufa, hoppas på mossa.
  Den 4:de och STA på Alnarp. Tyvärr kan jag inte, ska vandra Skåneled. Typiskt att det krockar, hade annars varit en självklar aktivitet den dagen (och hade ju också ”behövt” fylla på med en del växter).
  kram
  Katarina

  • Attans vilken dum krock, men så är det ibland. Hoppas du får en riktigt fin vandring.
   Ett hypertufabord låter kul, hoppas du visar det på bild (om jag nu inte redan har missat när du har gjort det).
   Kram Kristina

 4. Roligt att se alla dina fina vårtecken. Måste göra det enklare att få gjort ‘tråkjobben’ – liksom motiverande. I skrivande stund så har jag planerat att åka till Alnarp med min fd kollega. Men det bestämde vi innan foten. Behöver man gå mycket där?

  Kram, Carina

  • Nja, det är inte ett jättestort område i Alnarp och parkeringen är nära om man kommer i tid. Det är väl värt att vara där tidigt, både för att man kan gå runt och titta vad folk säljer innan försäljningen startar och för att det är bra att kunna gå till bilen och lasta av tunga inköp vid behov. Sedan beror det ju på hur mycket fram och tillbaka man går på växtmarknaden. Jag har bara varit där en gång, då var det två led/gator med säljare. Tog väl 10-15 minuter att strosa till ena änden och så lika mycket på vägen tillbaka längs den andra gatan, men det är ju för att man går så sakta och tittar hela tiden. Hade man gått i vanlig promenadtakt tvärs igenom området skulle jag tippa på 3-5 minuter x2. Vet inte om mitt svar var till någon hjälp? Hur mycket kan/orkar du gå?
   Kram Kristina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s