Glad midsommar och välkomna alla nya följare!

Jag ser att ni blir allt fler, ni som följer min trädgårdsblogg, det känns jättekul att ni vill se vad vi hittar på i vår trädgård. Varmt välkomna hit!

18 juni 14 magnoliarabatten
Magnoliarabatten i kvällsljuset. Stäppsalvia, nävor, rosor, jättestäpplilja och fackellilja i blom. I bakgrunden håller klematisen ‘Summersnow’ på att klä in portalerna.

Just nu håller vi på att fixa i ordning i trädgården inför Tusen Trädgårdar om en dryg vecka. Jag har krukat de sista plantorna jag ska sälja och gett mig i kast med ogräsrensningen. Men mellan varven så går jag en runda och försöker ta in allt det vackra i trädgården just nu.

Pionrabatten blommar för fullt. Hällregnet förra veckan knäckte tyvärr de vita, men de blommar vidare dubbelvikta…

På österväggen, ovanför våra upphöjda odlingsbäddar, blommar honungsrosen för fullt. Vi flyttade den förra hösten och det kommer att bli riktigt bra när den växer till sig och täcker väggen ännu mer.

18 juni 14 trädgårdslandet honungsros
Än så länge har rosen bara klätt in en tredjedel av tegelväggen. Rankorna är uppbundna mot kraftig ståltråd som löper mellan de uppsatta stolparna på väggen.

18 juni 14 trädgårdslandet
Så här ser det ut från andra hållet. I odlingsbäddarna växer grönsakerna och blommorna så det knakar. I den hitersta bädden är det salladsärtor vid det vita nätet. Framför dem växer vad jag hoppas ska bli ett fint blomsterhav med vit gurkört och två olika sorters ringblomma. Och så dillen! Den behövs snart till potatisen i lådan bakom. I låda tre växter sallad och morötter och i låda fyra kål (under skyddande fiberduk), majs och prydnadspumpor.

I Trädhörnet ”blommar” koreansk blomsterkornell, Cornus kousa, för fullt. Jag läste förra året att blomningen beror på hur föregående sommar har varit. Varm sommar = många blommor. Jag kan intyga att det stämmer! Så här mycket har trädet aldrig blommat förut.

18 juni 14 blomsterkornell 2
Blomsterkornellen står till höger om Ullungrönnen ‘Dodong’ och framför växer bukettapeln Malus toringo var. Sargentii E. Blomsterkornellen är numera runt fyra meter hög.

18 juni 14 blomsterkornell 1

Jag vill ge er alla, nya som gamla läsare, en sommarbukett och önska er en riktigt fin midsommar!

18 juni 14 sommarbukett pion kungsnäva

19 tankar på “Glad midsommar och välkomna alla nya följare!

 1. Tack för den vackra buketten! Så fin din kornell blommar. Skulle gärna haft en sådan istället för alla mina plommonträd:) Så läckert när rosen klär in hela väggen.
  Grattis till alla nya följare
  Glad Midsommar
  Kram Maria

  • Varsågod! Haha, du får plantera några nya träd, kornellen blommade efter 3-4 år och det är lika spännande varje år att se hur många blommor den får denna gång. Ja, tror det blir riktigt bra när rosen växer till sig ytterligare.
   Kram Kristina

 2. Så fin din trägård är.. underbara bilder! Smart med ståltrådsspaljén… Skulle kunna finnas här, borde finnas här..
  Buketten fantastisk, inget att lägga under huvudkudden precis =oP
  Glad Midsommar!
  kram
  Katarina

  ..som hoppas kunna ta en runda på Tusen Trädgårdar…

 3. Vad fin din blomsterkornell är! Jag köpte en nu i våras, men inga blommor ännu, vet du om det tar lång tid? Skall den beskäras något eller blir det inga blommor nästa år då? Min känns lite ranglig och jag skulle egentligen vilja buska till den lite.
  Nåväl, önskar dig en riktigt fin midsommar!
  Kram Gunilla

  • Vår kornell blommade efter några år, den behövde växa till sig lite. Tror det tog 3-4 år innan första blommorna kom, men det varierar nog lite med sorten också gissar jag. Såg en blommande kornell för någon vecka sedan som var mindre än vår var som nyköpt och den blommade för fullt. Jag har inte beskurit vår alls, så ingen aning om vad det gör med blomningen.
   Kram Kristina

 4. Så fint din Cornus kousa blommar. Det är mitt favoritträd. Har sett många i England och skulle vilja ha ett själv. Din trädgård är så vacker och din midsommarbukett är underbar!

  Glad midsommar till dig också!

  Kram Anita

  • Tack! Mitt träd var till en början faktisk en besvikelse – jag hade beställt ett rödblommande… Numera tycker jag om mitt vita vars blommor blir lätt rosatonade med tiden.
   Kram Kristina

 5. Fina bilder du visar. Här har så mycket redan blommat över att jag ibland tänker attinget kommer finnas kvar till Tusen-dagen :/ Men så inser jag att det nog hinner komma nytt 🙂 Glad midsommar!

  • Eller hur! Precis så har jag också tänkt ”det blir inget kvar”, men det kommer ju nytt hela tiden. Även om det blir lite kalt i vissa rabatter blommar det ju desto mer i andra.

 6. Åh kära någon så vackert!

  Jag har precis blivit med hus i Katalonien. Jag har en ide om att få en prunkande trädgård där men jag inser att det kan bli svårt. Jag ska i alla fall försöka. Här i Spanien är det bevattningen som är det stora problemet förstås. Men jag ska försöka så bäst jag kan. Åker ner nu i Juli igen och ska ta med mig 15 olika pioner (bulber plockat från trädgården här ”hemma”) och se hur det går. Nästa projekt efter det blir att plantera äkta saffranskrokusar. Det vet jag ialla fall ska gå utmärkt.

  Men en fantastiskt trädgård! Well Done!

  //Ulrika
  http://casaourika.wordpress.com/

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s