Underbart är (pion)kort

Några av luktpionerna börjar sjunga på sista versen. Som alltid plockar jag då in de sista blommorna och sätter i en vas på köksbordet. Där får de fylla rummet med sin väldoft i ett par dagar innan blommorna en morgon har gett upp och ligger i en fallen hög på bordet.

21 juni 14 pion bukett 2
Jodå, man kan ha broderade dukar på köksbordet. Om de ligger under en genomskinlig plastduk… Den här vackra sommarduken broderade min farmor en gång i tiden.21 juni 14 pion Aros blek ‘Aros blek’, inköpt hos pionkännaren Herman Krupke för 13 år sedan. Blommar rikligt och vi gillar den gula ”toftsen” i mitten av de ljusrosa blommorna.21 juni 14 pion vit
Okänd vit luktpion, inköpt på plantskola för 13 år sedan, men tyvärr finns inte etiketten kvar… (Skulle någon som läser här mot all förmodan ha en aning om vad det kan vara för sort, skriv gärna en kommentar.)21 juni 14 pion bukett 4 21 juni 14 pion bukett

När pionerna nu börjar ge upp så innebär det å andra sidan att dagliljorna är på gång. Det är det jag gillar med trädgård – det finns alltid något nytt i rabatterna att glädja sig åt. Vad är på gång hos dig?

22 tankar på “Underbart är (pion)kort

 1. Vacker duk och vackra pioner, särskilt den bleka med gult. Jag gör som du lägger plast på mina ärvda dukar. Det är inte bara barnbarnen som sölar här, blommor faktiskt också.
  Kram Luna

  • Precis, det händer ju att både vi vuxna och annat kladdar på bordet och då är det så bra att inte behöva sucka över en fläckig duk, utan bara torka av och så var det inte mer med den saken. Fick tipset med plastduk när min äldste var liten och sedan dess använder jag alltid någon av alla fina broderade dukar under.
   Kram Kristina

 2. Jättefina pioner och bra tips för broderade dukar :).
  Jag har bara en ceriserosa doftpion kvar i blom. Alla andra har blommat över nu. Även här är dagliljorna på gång snart.

  Kram

 3. Vilken underbar duk, jag älskar broderade gamla dukar. Vilken smart idé, att ha den under en genomskinlig plastduk. Pionerna är som fluffig grädde, makalöst vackra och jag kan tänka mig att doften är magisk. Jag tar alltid in buketter varje år för att kunna njuta lite extra. I synnerhet när det är regnväder på gång. Men mina pioner har ett tag kvar till blomning. Dom stannade upp av kylan … men … den som väntar på något gott 🙂 Så hos mig är det väl pioner och vissa tidiga rosor som är på gång.

  Kram Anita

 4. Så mycket fint hos dig!!! Oj vad det blommar överallt.

  Jag blev särskilt facinerad av den Koreanska blomsterkornellen. Otroligt vacker blomning.

  Ja visst är den tuff, den svarta petunian. Jag är så nöjd med den:)

  Här har det precis störtregnat och jag vågar knappt gå ut för att som det ställt till med något. Det ångar i alla fall från altanen.

  Nu ska jag jobba lite till sen blir det ut och fixa i trädgården.

  Kram,
  Maria

 5. Så vackert! Alldeles speciellt med trädgårdsblommorna mot den vackra duken. Man verkligen förstår varför traditionen skapat dessa dukar, snack om folkkonst! Så väl duken ”pratar med” din bukett… Mm.
  kram
  Katarina

 6. Vilka ljuvliga pioner, den där Aros blek var ju oemotståndlig! Fint att ta in pioner på bordet, det brukar jag också göra, piontiden är så kort så det gäller att njuta både inne och ute!
  Här blommar ännu pionerna, jag väntar till och med på nån sen sort. Annars är det rosor och lite av varje 😉

  Kram Gunilla

 7. Läckra pioner! Och bra på ett sätt när blomningarna är korta och man verkligen måste pausa för att njuta. Ska ta en sväng till mina senare idag och se om några blommar fortfarande. Några av de nya hade knoppar när jag åkte 🙂

  Kram, Carina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s