En titt från ovan och två snyggingar

Medan jag jobbar så har maken semester och snickrar på trädgårdsboden. Härom kvällen klättrade jag upp på taket och en ny vy uppenbarade sig. Här kommer jag inte att kunna stå när boden är helt klar, för på taket ska det ju växa fetbladsväxter.

Men just nu går det bra att blicka bort mot fågelhuset/lekhuset och se Stora trädäcket till vänster och Dagliljerabatten/Trädhörnet till höger. Träden som syns är en Ginnalalönn (bakom fågelhuset) och sedan en Ullungrönn ‘Dodong’ och en koreansk blomsterkornell (den med stora vita ”blommor”) till höger. Allt det blålila i rabatten vid Stora trädäcket är lavendel. Det långa strecket i mitten av bilden? Det är ovansidan av spaljén i Spaljérabatten.

5 juli 14 spaljérabatt stora trädäcket

Här kom värmen med buller och bång i dag, har vattnat och vattnat alla mina krukor när jag kom hem från jobbet. Tomaterna börjar växa till sig och dahliorna blommar för fullt. Och så går jag och väntar på att vår första näckrosblomma ska slå ut. Vi har en del vattenväxter i två stora zinkbaljor på Stora trädäcket (ska visa dem en annan dag).

Har glömt visa två snyggingar just nu, vår rosa studentnejlika och den gula fingerborgsblomman Digitalis ciliata. De växer på var sin sida om vår rödbladiga japanska lönn ‘Inaba-shidare’ på framsidan.22 juni 14 magnoliarabatten lönn rosa studentnejlika 22 juni 14 magnoliarabatten gul digitalis 2

Ha en fin vecka nu och njut av värmen!

14 tankar på “En titt från ovan och två snyggingar

  • Ja, det blir lite annorlunda att se sin trädgård från den vinkeln.
   Digitalisen blomvägrade i två år – tills jag rensade bort fetbladsmattan de växte i, då orkade plantorna blomma.
   Kristina

 1. Ja visst är det kul att se trädgården ur en ny vinkel ibland! Det händer att jag har ärende upp på garagetaket ibland, och då får man lite nya idéer om utformning m.m.

  • Ja, det är så mycket enklare när man ser trädgården från ovan att se olika former. Även om jag inte är så förtjust i att klättra på stegar inte… 😉

 2. Att vidga sina vyer är bra och att titta på saker ur ett annat perspektiv likaså.. Ser fint ut alltsammans. Kul att det går framåt med boden. Dags att måla – låter som nästan färdigt.

  Kram, Carina

  • Färdigt vet jag inte, men ytterskalet är mer eller mindre klart på tre av de fyra sidorna. Måste montera upp stommen till växthuset innan vi kan göra den fjärde och sista sidan. Först därefter kan vi isolera och sätta innerväggar. Under tiden målar vi, sonen och jag, och det känns bra att komma en bit framåt med det. Har tagit nya foton idag, så det kommer snart bilder här också.
   Kram Kristina

 3. Så varmt det blev! Jag har också vattnat en del idag. Faktiskt i en rabatt också. Det gör jag sällan, och ogärna, men idag behövde Lunden vatten. Det är torraste stället här pga stora björken. Annars tycker jag att perenner ska klara sig på det som kommer ovanifrån. Men visst finns det undantag.
  Hoppas du får sköna kvällar efter jobbdagarna nu fram till din semester.

  Kram

  • Ja, det blev lite varmt idag, men vi svalkade oss i poolen efter att ha fixat med boden under dagen. Vattnar inte heller om jag inte måste, men har lite för många nyplanterade växter som dör om jag inte pysslar om dem.
   Jag hoppas också på fina kvällar, skönt att det är ljust så länge nu. Mysigt att sitta ute och äta. 🙂
   Kram Kristina

 4. Jag var inne och tittade på ditt inlägg igår och trodde jag skrev en kommentar men det gjorde jag nog inte så då skriver jag idag istället 🙂 Kul att få en översiktsbild. Funderade faktiskt på att klättra upp på taket på vårt hus härom dagen för att ta lite bilder över trädgården för att lättare kunna ta ett beslut vad jag ska göra med ett stort parti där det bara är gräs idag. Men jag är så fruktansvärt höjdrädd så det fick vara. Får mäta trädgården och försöka göra ritningar istället, den är ju inte så stor så det borde inte vara några problem 😉

  Roligt att jobbet med boden framskrider. Ska bli spännande att se slutresultatet. Jag antar att ni har lika strålande sommarväder som vi. Igår var det 30 plusgrader men jag var ändå ute hela dagen och jobbade i trädgården. Led inte alls av värmen utan jag bara njöööt.

  Ha en fortsatt fin vecka!

  Kram Anita

  • Du får be någon som tycker mindre illa om höjder att ta foton till dig. 🙂 Gillar inte höjder så värst jag heller, men vårt platta garagetak (och därmed bodtaket som ligger bredvid) vågar jag mig upp på. Var ledig i går och ägnade dagen åt att måla, men det var ändå skönt att äntligen kunna göra det. De här veckorna med väder där man vet att det ska regna, bara inte exakt när, har varit påfrestande ur den synpunkten.
   Ha en fortsatt fin o solig vecka!
   Kram Kristina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s