Min svarta petunia ~ så här blev ”barnen”

Långfredagens tema i Blommig fredag var ”svart” och jag skrev om den svarta petunian som jag hade förra sommaren och tog frön från…22 juli 13 svart petunia

Så här blev det!

petunia sådd

Inte speciellt fröäkta, men nästan roligare så. Tänk vilken variation det blev! Jag sådde sent, så de har inte börjat blomma förrän nu, men det gör inget. De kommer att glädja oss långt in på hösten. Och jodå, jag tänker ta frön från årets plantor och så nästa år också. Grobarheten var det inget fel på.

Tack för alla hälsningar till lilla E, hon mår bra. Nya sysselsättningen när man inte får bada och inte kan rita eller klippa med sax (på grund av gipsbandaget) är att pussla. Det går finemang med vänster hand.

En vecka kvar till semester. Längtar efter sovmorgon och långfrukost i bersån. Och att hinna titta in lite oftare på andra trädgårdsbloggar, det är lite si och så med det just nu. Ha en fortsatt fin julivecka. Nu verkar solen komma tillbaka.

18 tankar på “Min svarta petunia ~ så här blev ”barnen”

 1. Vackert! de hålls ju ihop av sin form. Gillar när kombinationerna är lite ‘svåra’ så det inte bara är medåka 🙂

  Min dotters ena bildlärare såg hennes skisser gjorda med vänster hand och rekommenderade henne att alltid använda den när hon pysslar med kroki. Hon är superhögerhänt egentligen.Hon hade bestämt sig för att träna upp vä ordentligt under gipsningen men vi har klättrat i berg i stället 🙂

  Kram, Carina

 2. Otroligt att de kunde bli så olika, men alla är ju vackra och blandningen är också fin. Nu blir jag ju jättesugen på att också fröså petunior och se vad det bli.
  Kul och inspirerande inlägg.
  Anette

  • Vad bra! 🙂 De var extremt lättsådda, kom upp som en grön matta på väldigt kort tid när jag ställde miniväxthuset på fönsterbrädan med lite undervärme.
   Kristina

 3. Det blev många olika färger!

  Pussla är ju inte fel precis. Det kan man roa sig länge med.

  Frukost i bersån låter underbart. Det är bland det bästa med sommaren, att äta frukost ute.

  Kram

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s