Skära rabatten i högsommarskrud

Skära rabatten, nyanlagd i höstas, har nu gått in i nästa fas. Försommarblomningen är över och högsommaren tar vid. Pionvallmo, rudbeckior, stäppsalvia, dagliljor, höstflox och klotlök blommar för fullt. Frön till den skära vallmon fick jag av Elin och av Anita fick jag frön till Codonopsis pilosula ‘Dang-Shen’ som nu klättrar på spaljén. Vill du veta namnet på någon av växterna, så bara för markören över bilden. Vill du se dem i större format, så klicka så kommer de upp som ett bildspel.

15 juli 2014 skär rabatt bärland 2
Vy från ingången till trädgården, vid sidorna skymtar lite av portalen med klematis ‘Summersnow’.

15 juli 2014 skär rabatt bärland 3
Bakom spaljén (som så småningom ska kläs in av Eden rose, klematis och codonopsis), finns de upphöjda bäddarna i Bärlandet där våra hallon, vinbär och krusbär växer.

15 juli 2014 skär rabatt 4
Under plommonträdet som skymtar till vänster finns en liten sittplats. Klotlöken blommar för fullt och humlorna tycker mycket om att hälsa på.

Med trädgårdsboden går det också framåt. Dörren är på plats, ytterväggarna är målade två gånger (men det är kvar att måla uppe vid taket som synes) och i går började maken att montera växthusstommen. När den är klar kan vi äntligen sätta panel på den fjärde väggen och få boden tät för regn. Ser fram emot det. Då kan jag börja göra mer inne i boden. Ännu så länge har vi ju inte kunnat sätta isolering, innerpanel eller måla något där. Vi har hela sommaren och en bit in på hösten på oss. Enda tidsgränsen är att vi måste kunna plocka in i boden innan snön kommer. I alla fall om vi ska få in bilen i garaget. 😉

15 juli 2014 trädgårdsboden
Där den blå presenningen skymtar till höger om boden ska växthusdelen vara .

Önskar er en fin helg, vad ska ni hitta på? Här står målning och plantering på schemat.

14 tankar på “Skära rabatten i högsommarskrud

 1. Rosa rabatten är verkligen underbar… Vad många sorter du har! Och så fint du fångat dem på bild.
  Vad roligt med byggprojektet. Spännande att se fortsättningen på det!
  Här blir det lite fönstermålning, varvat med någon utflykt! Önskar dig en skön helg!

  • Tack! Den här rabatten blir jag lika glad varje gång jag går förbi. (Vissa andra rabatter ignorerar jag… 😉 )
   Lät som en bra blandning för helgen, lite nytta och lite nöje.
   Kristina

 2. Måste vara en härlig känsla med alla framsteg 🙂 Den rosa rabatten ser vacker ut och verkar ha tagit sig bra på väldigt kort tid. Växthus är något jag är sugen på på sikt – åtminstone i tanken. Är inte säger på att jag skulle orka sköta det så som det behövs.

  Ha en skön helg! Kram, Carina

  • Ja, jag är förvånad hur väl rabatten har vuxit ihop redan första säsongen. Är väl snudd på att jag får börja gallra nästa år… Med byggprojektet är det skönt att det börjar komma lite närmare de delar där jag är mer involverad.
   Kram Kristina

 3. Gillar verkligen rabatten, växterna, spaljéerna och själva formen. Snyggt!
  Kul att det går framåt med boden. Här målas det också. Maken målar huset och jag står för marktjänsten. Jag har nämligen färg överallt när jag målar. Det blir för dyrt 😉

  Kram

 4. Så frodig den rosa planteringen ser ut, kan inte anas att den är rätt nygjord. Jättefint! Kulören på boden är så lugn, ser så vackert ut mot grönskan och ”pratar väl” med stenen också. Inspirerande!
  Allt gott!
  /Katarina

 5. Så fint det blev med pionvallmon i den skära rabatten – passar ju in helt klockrent! Jag är så glad att jag fått njuta av mina vallmo även här på landet, därhemma blir det väl i stället till att ta hand om fröerna från de som blommat över i år.
  Boden ser superfin ut, ska bli så spännande att se växthusdelen växa fram också! Ni är så flitiga!
  Kram
  Elin

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s