Min favoritvy i trädgården

Det här är min favoritvy i trädgården. Det är den som möter oss när vi passerar igenom avenboksportalen vid Skära rabatten och kliver in i den mer privata delen av vår trädgård.

juli 14 dagliljerabatten 1

Dagliljorna är nu på sin absoluta topp och bara blommar och blommar. Hela den långa sträckan till höger om gången är Dagliljerabatten och bakom dagliljorna växter träd och högre buskar i Trädhörnet. Till vänster om gången, i Spaljérabatten, är färgerna mer dämpade med cremevita dagliljor. Längst bort syns fågelhuset och det lila som växer framför är lavendel.

juli 14 dagliljerabatten 4

juli 14 dagliljerabatten 3

Så praktfulla! Att plantera alla dagliljor längs en grusgång är bland det bästa vi har gjort. Alla som försökt klippa gräs bredvid en daglilja förstår vinsten med att de kan välla ut över en yta utan att det är till besvär.

juli 14 dagliljerabatten 2

Och så här ser det ut från andra hållet. Bortanför avenboksportalen skymtar lite av spaljén vid Skära rabatten. Det är inte bara dagliljor som får välla ut över gången, även de jättestora lavendelplantorna med drygt tio år på nacken får bre ut sig. Det luktar så gott när man går förbi och går emot dem.

Nu väntar tre veckors skön semester. Min plan att bara ta det lugnt i dag, den första dagen, uppfylldes på ett annat sätt än jag hade tänkt mig. Jag vaknade klockan fyra i morse av att det rosslade när jag andades och att jag hade ont i halsen. Jag hade tänkt mig att bara gå runt i trädgården i dag och knipsa lite här och plocka lite där, men i stället är jag inne och vilar. Tur det kom en ny Gardens Illustrated och en Allt om trädgård härom veckan som legat undanlagda tills semestern. C är ute och snickrar på boden. Rören till elen är dragna och vi kan nu börja isolera och sätta innerväggar. Så snart jag känner mig okej igen väntar mer målning för min och barnens del.

Hoppas ni alla har en skön julihelg. Det verkar som om värmen är lite mer dräglig nu, skönt.

10 tankar på “Min favoritvy i trädgården

 1. Fina dagliljor!
  Inte kul att du blev sjuk men ganska typiskt. Du har ju haft det ganska hektiskt om jag förstod rätt. Hoppas verkligen det blir kortvarigt så du snart kan njuta fullt ut av ledigheten. Jag brukar ta Esberitox så fort jag börjar känna mig krasslig det hjälper på mig.

  Krya på dig!
  Kram

  • Tack Marina! Ja, visst är det typiskt. Men på ett sätt är jag ändå lättad att jag inte behövde fundera på om jag var ”nog” sjuk för att stanna hemma, utan bara kunde ta dagen som den kom. Tog en promenad genom trädgården kl 5 i morse när jag inte kunde sova, svalt och skönt och så vackert morgonljus.
   Kram Kristina

  • Tack! Ja, jag bara väntade på det, det är ju ofta så när man väl slappnar av. Tror inte det blir så långvarigt, det är bara att ta det extra lugnt några dagar.

 2. Så vackert! Dagliljorna liksom brinner…
  Ja, och visst är det inte helt ovanligt att sjukdom drabbar då vi slappnar av. Nåväl, hoppas det bara är en yttepyttelitensläng av något väldigt fort övergående. Krya på dig!
  kram
  Katarina

  • Ja, det är en av trädgårdens mest färgstarka rabatter, Dagliljerabatten. Så vackert när solen skiner genom bladen.
   Tack för krya på-andet, det verkar hjälpa.
   Kram Kristina

 3. Aj då! Aldrig kul att vara sjuk men det är extra jobbigt när det är varmt. Fina vyer över avenbok som jag gillar och dagliljor. Var på en träff igår med en gruppering som bara pratar hostor, dagliljor och iris. Kul och sen kör vi växtbyte 🙂

  Kram, Carina

  • Kul med växtbyte, hoppas du fick tag på fina plantor.
   Nej, inte kul att vara sjuk när det är varmt, men det var inte värre idag, så det går nog över hyfsat snabbt. Hoppas jag.
   Kram kristina

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s