Det bara blommar och blommar ~ min favoritrabatt just nu

Under det här året har jag följt nya Skära rabatten med spänning, blev den som jag trodde när jag planerade och planterade förra hösten? Nu har jag följt den under nästan hela säsongen och det är dags att visa hur den ser ut då hösten närmar sig. (Fotona är tagna för en dryg vecka sedan, men det är bara dagliljan som blommat ut helt sedan dess.)

16 aug 14 skära rabatten 3
Fotona är tagna med nya trädgårdsboden i ryggen. Först vrider jag mig åt höger och då ser den högra delen ut som ovan.
16 aug 14 skära rabatten 2
Och åt vänsterhållet ser rabatten ut så här.
16 aug 14 skära rabatten 1
Avenboksportalen mot den privata delen av trädgården. (Längst ner till vänster på fotot skymtar  en liten bit av växthusets nederdel.)16 aug 14 skära rabatten trädgårdsboden
Trädgårdsboden som gör det lite svårt att fotografera Skära rabatten, den är liksom ivägen när man ska backa… Fotot är taget från Bärlandet och trådarna mitt i bilden hör till hallonlandet.

Sedan undrar jag om det är någon av er som vet vad man ska göra med en Hibiscus syriacus som får väldigt små blommor? Den hade normalstora när jag köpte den förra året, men nu när den blommar här för första gången är de hälften så stora som de borde vara. Jag har ingen aning om var jag har missat. Vattning, gödning, läget? Tar tacksamt emot tips!

Här han du läsa om tulpanhavet i maj, här om det skira försommarfloret i juni och här om högsommarblomningen. Och vill du veta mer vad som växer i Skära rabatten så finns det en hyfsat uppdaterad växtlista under ”Rabatter” i menyn ovan.

Hur det går med trädgårdsboden? Jodå, bra. Gröna taket är klart (men det kommer jag inte att skriva om förrän i vinter), och invändigt i boden är elen inkopplad, tak och golv målade och det är dags för tapetsering. Känns som att vi ska klara att tömma garaget på trädgårdsprylar innan snön kommer 😉 Växthusets grund är klar, montering väntar av stommen väntar.

10 tankar på “Det bara blommar och blommar ~ min favoritrabatt just nu

 1. Så roligt att följa din skära rabatt. Ser att jag missat flera av inläggen under mitt blogguppehåll men nu har jag vandrat längs din skära rabatt från försommar till sensommar. Så mycket vackert du har. Du kan vara lycklig som kan odla Hibiscus syriacus. Konstigt bara att blommorna blivit så små. Tyvärr har jag inget råd att komma med, Hibiscus syriacus är bara en önskedröm för mig. Hoppas att codonopsisen fortfarande ”sköter sig”. Den kommer att bli kraftigare och kraftigare för varje år. Den är väldigt tålig.

  Grattis till att det gröna taket är klart på trädgårdsboden. Ska bli spännande läsning när vinterstormarna viner runt knuten.

  Ha en fortsatt fin vecka!

  Kram Anita

  • Codonopsisen sköter sig fint, om du kikar noga syns den på en av bilderna, precis vid slutet på spaljén på det första fotot håller den på att slingra sig uppåt. Det finns fler plantor, men de syns inte på bilderna. Jag ser fram emot när spaljén blir lite mer ”klädd”.
   Önskar dig också en fin vecka!
   Kram Kristina

 2. Vilken fin höstrabatt! Det är så mycket värt med blomning på höstkanten. Härliga färger. Jag är också sugen på en riktig höstlig rabatt, får se om det blir av.
  Ska titta på vad du har för lökar och växter resten av året också.
  Kram Maria

  • Det har blommat länge nu, så det blev bra. Värsta är att jag vill ha mer blomning nu i andra rabatter där det gapar tomt så här års… Får bli nästa års projekt.
   Kram Kristina

 3. Nu har jag också läst om din rosa rabatt. Ser fint ut och särskilt med avenboksportalen som delar av rummen och spaljén som bli lummig på sikt. Frodigt dock för att var första året. Allium ‘Silver spring’ ser häftig ut. Måste jag nog också ha.
  kram
  Luna

 4. Såå fint! Roligt att planeringen blev så lyckad och att det har växt till sig så mycket redan första året! Boden ser också väldigt fin ut, ska bli spännande att få se när växthuset kommer på!
  Kram och trevlig helg!
  Elin

Lämna gärna en kommentar, det är så roligt att ha kontakt med dig som läser här! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s